15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομιου Χανίων λένε όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τη θέση ότι το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο διατύπωσαν σήμερα, από κοινού, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Χανίων μετά τη συνάντηση που είχαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης, ωστόσο, εν όψει και των διαδικασιών που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ των οποίων είναι και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», οι δήμαρχοι των Χανίων συμφώνησαν στην ανάγκη να ενώσουν από κοινού και με άλλους φορείς τις δυνάμεις τους ώστε το αεροδρόμιο Χανίων να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Όπως μάλιστα δήλωσε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνταχθεί και σχετικό έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία και στο οποίο θα αναφέρεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην ιδιωτικοποίηση.

Κατά την άποψη των δημάρχων, η διατήρηση του αεροδρομίου στο σημερινό καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου από το δημόσιο, κρατά χαμηλά τους αεροπορικούς ναύλους και δημιουργεί αυξητικές τάσεις στο τουριστικό ρεύμα, ενώ παράλληλα φέρνει σημαντικά έσοδα για το δημόσιο που υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.

Ακολούθησε μια ακόμα συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι στο γραφείο του δημάρχου Χανίων όπου και συζήτησαν αναπτυξιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και την στάση τους στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...