20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

«Όχι» στη συγκυβέρνηση από ανεξάρτητους βουλευτές

Ημερομηνία:

Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου και Πέτρος Τατσόπουλος ήδη ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν αναμένονται πάντως εκπλήξεις από τους 154 βουλευτές της συγκυβέρνησης

 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Δεν θα ψηφίσω. Προσανατολισμός μου είναι να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ανήκω στο στρατόπεδο εκείνων που πάση θυσία και με κάθε τρόπο θέλουν να πέσει η κυβέρνηση. Επειδή πιστεύω ότι χρειάζεται στάτους πολιτικής σταθερότητας για να μπούμε στη νέα περίοδο, γι’ αυτό κι εγώ δεν θα συναινούσα στην επιδίωξη της αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο, ακόμη και με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, να πέσει η κυβέρνηση. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι τελείως διαφορετικό το να μου ζητάει το κυβερνητικό στρατόπεδο με συγκεκριμένη πρόταση να ενταχθώ σ’ αυτό. Διότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πρόσκληση σε μένα να γίνω ο 156ος βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν θα γίνω…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρνητική ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Βασίλης Οικονόμου στο ερώτημα αν θα ψηφίσει «ναι». Σε δηλώσεις του στο parapolitika.gr ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ βουλευτής ξεκαθάρισε: «Όχι, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, άρα θα πω όχι. Οι θέσεις μου είναι γνωστές εδώ και καιρό, τις έχω καταθέσει. Και όσο δεν αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση, εγώ θα συνεχίζω να λέω όχι» είπε.

«Όχι» είπε, μέσω του ραδιοστασθμού Βήμα 99,5, και ο Πέτρος Τατσόπουλος, υποστηρίζοντας ότι δεν θα γίνει «μαξιλάρι» της κυβέρνησης. «Δεν θα την ψηφίσω. Θα την καταψηφίσω. Καθαρότατο ‘όχι’» είπε, σημειώνοντας: «Είμαι ανεξάρτητος, που μπήκε στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σημαίνει ότι όταν φεύγεις από τον ΣΥΡΙΖΑ πας κατευθείαν στην κυβέρνηση και γίνεσαι μαξιλάρι της. Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήθελα μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν. Δεν σημαίνει ότι τώρα που έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν».

Αδιευκρίνιστη στάση

Άγνωστο παραμένει τι θα ψηφίσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, αφού όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΑΝΤ1, θα αποφασίσει αφού δει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι η πλειοψηφία στην κοινωνία μέσα. Από βήματος της Βουλής στη λαϊκή βάση της παράταξής μου θα απευθυνθώ και εκεί θα καθορίσω και θα ακούσετε και τη στάση μου. Και για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση, γιατί θέλω να δω το σχέδιο προϋπολογισμού, θέλω να ακούσω τον πρωθυπουργό στην έναρξη της συζήτησης και μετά θα πάρω την απόφασή μου» είπε.

Τέλος, αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση που θα τηρήσουν ο Βασίλης Καπερνάρος, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να σκέφτεται το «όχι», αλλά και ο Χρήστος Αηδόνης ο οποίος τελικά δεν ακολούθησε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...