22.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

“Όχι στο 25ευρώ”, λένε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Κατά του «εισιτηρίου» ύψους 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία μίλησε στην εκπομπή της ΝΤ «Νέα το πρωί» και την Κατερίνα Πολύζου ο Γιώργος Φραγκουδάκης, εκπροσωπώντας τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων. Ο κ. Φραγκιουδάκης τόνισε ότι ήδη οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη για το μέτρο, αλλά επιφυλάχθηκε να προαναγγείλει τι θα κάνουν στη συνέχεια.«Εμείς προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη την Πρωτοχρονιά και στις 8 του μήνα έχουμε γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε για την στάση που θα τηρήσουμε στη συνέχεια. Κάναμε την κατάληψη στη γραμματεία των επειγόντων περιστατικών ώστε τουλάχιστον την Πρωτοχρονιά να μη χρειαστεί να πληρώσει κανείς. Αλλά βέβαια το μέτρο ισχύει πλέον…»

Το εισιτήριο αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που θα προσέρχονται στα νοσοκομεία.

«Τα 25 ευρώ τα πληρώνουν όλοι, εκτός από τους ανασφάλιστους, τους χρόνια ασθενείς και τους ανάπηρους άνω του 80%. Αν είσαι ανάπηρος 67%, πληρώνεις. Όσον αφορά τα επείγοντα περιστατικά, έχω την εντύπωση ότι τα χρήματα θα πληρώνονται όταν ο ασθενής θα παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο.»

Ο κ. Φραγκιουδάκης υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία ιδιωτικοποιείται συστηματικά μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η σκέψη που υπάρχει είναι κατάργηση τομέων στα νοσοκομεία και μετακύλιση στον ιδιωτικο τομέα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα που υποστηρίζουν τα νοσοκομεία, δεν είναι κρατικά. Και δεν είναι ότι σε αυτό αντιδρούν ιδιώτες γιατροί. Είναι ότι θα μπορούν να ιδρύουν ιατρικές μονάδες, άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Η υγεία σταθερά πλέον μεταφέρεται σε ιδιωτικά χέρια.

Λ.Φιλικόζης / neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ