15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

“Αισθητική αναβάθμιση & προστασία της Παλιάς Πόλης”: Αυτοψία Μ. Σκουλάκη στο έργο “Κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο Δυτ. Τμήμα”

Ημερομηνία:

Τις εργασίες κατασκευής σύγχρονων δικτύων υποδομής στο Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης, επιθεώρησε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Νίκο Ξυνίδη και Μανώλη Κεμεσίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή  και υπηρεσιακούς παράγοντες.Ο κ. Σκουλάκης ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την πορεία εξέλιξης αυτών, καθώς όπως επισημάνθηκε από τον εργολάβο, το εν λόγω έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2013, πολύ γρηγορότερα δηλαδή από την ημερομηνία που προβλέπει η σύμβαση (Μάιος του 2014).

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, «το Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης, με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αλλάξει ριζικά όψη, αφού θα έχει αποκατασταθεί και αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό η φυσιογνωμία και αισθητική της περιοχής ενώ παράλληλα διασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό και η πυροπροστασία της».

«Με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων σε ολόκληρη της Παλιά Πόλη και με τις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί αλλά και αυτές που θα δημιουργηθούν, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων της εν λόγω περιοχής», πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.080.000 €, χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Περιλαμβάνει τις οδούς Πόρτου, πάροδοι Πόρτου, Δούκα, Σκουφών, πάροδος Κονδυλάκη, Μόσχων, Θεοφάνους, πάροδοι Θεοτοκοπούλου, Γαμπά, Αγγέλου, Δαμασκηνών, Ρίτσου, πάροδος Μελετίου Πηγά, ενώ προβλέπει την κατασκευή αυτόνομου υπόγειου δικτύου πυρόσβεσης με κατασκευή δεξαμενής νερού και θάλαμο αντλητικού συγκροτήματος, την κατασκευή δικτύου ομβρίων, το διαχωρισμό των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων σε τμήμα της περιοχής επέμβασης, την υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ, την εγκατάσταση κεντρικού δικτύου οπτικών ινών, την κατασκευή νέου δημοτικού φωτισμού, τη διαμόρφωση – αποκατάσταση των οδών και την ανακατασκευή του πάρκου Μπαλαντίνου.

Μέχρι σήμερα έχουν καυασκευαστεί όλα τα δίκτυα υποδομών (δίκτυο πυρόσβεσης, δίκτυο δημοτικού φωτισμού, δίκτυο οπτικών ινών, δίκτυο ομβρίων, διαχωρισμός δικτύου ομβρίων και ακαθάρτων), έχουν τοποθετηθεί πυροσβεστικοί κρουνοί, έχει γίνει πλακόστρωση συνολικής επιφάνειας 2,5 χλμ –  σε ποσοστό 55% επί του συνόλου – έχει πραγματοποιηθεί μέρος της κατασκευής του πάρκου Μπαλαντίνου και έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Δεξαμενής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...