20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

“Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν»… με αφορμήν το πολύπαθο και πολυσηζητηθέν «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Κατά την διάρκεια της προχθεσινής, αστυνομοκρατούμενης και σιδηρόφρακτης, (κάγκελα για τους επίσημου) παρελάσεως, η κατά τα τελευταία έτη, εντεταλμένη και εκλεκτή κατά τα… λοιπά, εκφωνήτρια – παρουσιάστρια της παρελάσεως, παριστάμενη ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των θεσμικών (επισήμων), κυρία ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗ, είπε εν τη ρύμει, του όντως ρητορικού της λόγου, μεταξύ πολλών, και καλών παραινέσεων, για τους νέους και τα σχολεία μας, τους παραδοσιακούς μας Συλλόγους, Προσκόπους, ΣΥΛ. ΠΑΡ. Οχημάτων, – Αναπήρους, – Ε.Ε. Σταυρού, αλλά και τους τρείς κλάδους των Ενόπλων μας Δυνάμεων –Λ.Ο.Κ. και Φιλαρμονικών, (είπε, λέγω), και την άστοχον φράσιν, αναφερομένη εις το περίφημον «ΟΧΙ», το οποίον είπε και εξέφρασε ο Εθνικός μας τότε Κυβερνήτης ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, την δεδομένη στιγμή – περί την 3ην πρωϊνήν περίπου, προς την ιταμόν αξίωσιν του Ιταλού πρεσβευτού ΓΚΡΑΤΣΙ (για παραχώρηση λιμανιών «αβλαβούς διέλευσης», και αεροδρομίων, και γενικότερα της παραβίασης της Εθνικής μας κυριαρχίας!

Σημειωτέον ότι, τον Ι. Μεταξά ξύπνησε νύκτα, ο απροσδόκητος επισκέπτης, και φορώντας, κυριολεκτικά τις πυτζάμες του, μόλις πρόλαβε να ρίξει επάνω του, μιαν ρόμπα δωματίου (Ròbe –dѐ Shàmpre), όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, εξεστόμισε το περίφημον «ΟΧΙ –λοιπόν έχομεν ΠΟΛΕΜΟΝ» !!! Που χρόνος για σύγκλιση ακόμα και του τότε, Υπουργικού Συμβουλίου, για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις!

Η κυρία Σημαντηράκη, τέως προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, είπε όμως, εις επήκοον όλων μας, (και των επισήμων), – και υπάρχει το σχετικό ηχογραφημένο απόσπασμα, άκουσον – άκουσον, ότι το περίφημον «ΟΧΙ» το είπε η τότε ελληνική κυβέρνησις (ποια); αποκρύπτοντας σκοπίμως; την ιστορικήν αλήθειαν, πολλάκις και δια μιαν ακόμη φοράν.

Το ποια είναι η ιστορική αλήθεια, είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει καλύτερον παντός άλλου, η τέως Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου, όμως, υποκύπτουσα και αυτή εις την σκοπιμότητα; και επιθυμούσα; να χαϊδέψει, για πολλοστήν φορά, τα αυτιά των κρατούντων, δεν θέλησε, ούτε είχε το θάρρος να ψελλίσει, έστω, το όνομα του Ι. ΜΕΤΑΞΑ, διότι υπήρξε Δικτάτωρ και, ως αρχηγός του κινήματος της 4ης Αυγούστου 1936, πλην όμως εφάνηκε, στο «Μεγάλο του σπίτι» που ήταν η Ελλάδα και στάθηκε καλός και προνοητικός, και νοικοκύρης, και στην κρίσιμη ώρα, εξέφρασε το Μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής!

Είναι αλήθεια ή ψέματα, κυρία Σημαντηράκη ότι, ο Μεταξάς και η 4η Αυγούστου, θέσπισε το οκτάωρο για τους εργάτες, που μέχρι τότε δούλευαν από ήλιο σε ήλιο, και ακόμα ότι ίδρυσε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων; – το γνωστό μας πρώην ΙΚΑ και νυν Ε.Ο.Π.Π.Υ. ;

Είναι αλήθεια ή ψέματα, κ. Σημαντηράκη, ότι οι λεγόμενες και παρουσιαζόμενες ως Δημοκρατικές μονοκομματικές Κυβερνήσεις, με μεγάλες πλειοψηφίες εδίδαξαν και εφήρμοσαν την οικογενειοκρατίαν μέχρι τρίτης, και τετάρτης γενεάς, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με τις οικογένειες – Δυναστείες των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου! Από του έτους 1945 έως και το 2012 διαδοχικά κυβερνούσαν οι γόνοι και φαυλεπίφαυλοι «Παπατζήδες» και οι Βαρόνοι, ώσπου ο τελευταίος γόνος ο Γ.Α.Π., Αμερικανός υπήκοος, ο ακατανόμαστος μας έβαλε στον Ζυγό των μνημονίων! Αυτές οι δύο οικογένειες, συν την καθοριστική συμβολή (οφείλω να το αναφέρω) του Κώστα Σημίτη (με την Ο.Ν.Ε. και το EURO), μας έκλεψαν την ψυχή μας, την ιστορία μας, το ήθος μας, την ίδια την οικονομία (την δραχμή και την τσέπη μας), την ίδια μας την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (Χ.Ο.)!!

Είναι αλήθεια ή ψέματα κ. Σημαντηράκη, ότι οι κυβερνήσαντες τα τελευταία χρόνια, και παρουσιαζόμενοι ως «Δημοκράτες» (Οποία Δημοκρατία)! Και οι κυβερνώντες σήμερα την Ελλάδα (συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου), εκφράζουν το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής;; Είναι πραγματικά πατριώτες; Δυστυχώς δεν είναι! Και πάρα πολλά πεπραγμένα τους το αποδεικνύουν εν τοις πράγμασι! Και θα αναφέρομεν μόνο ένα!

Στους ξένους (Δ.Ν.Τ. – Τρόικα), οι οποίοι φθονούν, επιβουλεύονται και θέλουν να αδυνατίσουν και να εξευτελίσουν την Ελλάδα μας, οι σημερινοί Κυβερνήτες μας, δεν αντιτάσσουν ένα καινούριο ΟΧΙ! Αντιθέτως, λόγω της οικονομικής χρεωκοπίας της χώρας, για την οποίαν, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι δεν είναι, άλλοι από αυτούς (Μιλάμε πάντοτε για τα Δύο «μεγάλα» κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που ορισμένοι ως κλέφτες (Α. Τσοχατζόπουλος και άλλοι) αλλά οι  πλείστοι ως προστάτες των κλεπτών, καταχρέωσαν την Ελλάδα, σε ξένους δανειστές, και υπέγραψαν επαίσχυντα μνημόνια και δεσμεύσεις, με τα οποία η Ελλάδα, έχασε την εθνική της κυριαρχία, και υποτάχτηκε στους ξένους δανειστές, και με συνεχόμενα φορομπηχτικά μέτρα, κατ’ απαίτησιν των δανειστών, εξοντώνεται ο ελληνικός λαός και αυτοκτονεί. Η πατρίδα μας τελεί υπό την νέαν κατοχή Γερμανών Αμερικανών και Εβραίων! «Τρόικα σημαίνει τριπλή κατοχή! Και ενώ με το ΟΧΙ του 1940 η Ελλάδα θαυμάστηκε διεθνώς, τώρα με τα συνεχή «YES MEN», των κυβερνητών μας προς τους ξένους, εξευτελίζεται διεθνώς! Σήμερα δε ιδιαιτέρως καταλήξαμε, στον έσχατο εξευτελισμό ο πρωθυπουργός μας ο κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ να κάνει το εισπράκτορα των πολλαπλών φόρων και χαρατσιών, που επέβαλλαν το ΠΑΣΟΚ (δια του Γ.Α.Π.) αλλά και του ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ υπό την πίεσην της Τρόικας! Και βέβαια, για να επιβιώσουν πλέον, και να εισέλθουν στην Βουλή τα δύο, πάλαι – ποτέ, μεγάλα κόμματα, ετοιμάζονται – Νομοτελειακά – να ενωθούν, και να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους Δημάρχους και Βουλευτάς στην επικράτειαν. Και… «έσονται οι Δύο εις σάρκαν Μίαν…»!….

Ύστερα από το τέλος, της παρελάσεως της 28 Οκτωβρίου 2013, και ενώ ακόμη οι Αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ), συγκρατούσαν το μαινόμενο πλήθος των διαμαρτυρομένων πολιτών, με τις πλαστικές ασπίδες, εις μιαν ακτίνα 50-100 μέτρων, ανατολικά από την εξέδρα, προκειμένου να αποχωρήσουν ανενόχλητοι, οι επίσημοι, και να «παρελάσουν» με την σειρά τους, οι διαμαρτυρόμενοι διαφωνούντες, (και) προς τον ίδιον τον θεσμό των παρελάσεων, (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και ενός ευρέος φάσματος, λοιπών Δημοκρατικών και Αντιδημοκρατικών δυνάμεων (αναρχικοί κτλ) – όλοι άλλωστε έχουν δικαίωμα στον «ήλιο», αρκεί να μην προκαλούν φθορές!

Επλησίασα λοιπόν, την κ. Σημαντηράκη στο τέλος και εις επήκοον αυτής, της ανέφερα για το ατυχές, της εκφράσεώς της (για το «ΟΧΙ» της τότε, Κυβερνήσεως);επισημαίνοντάς της ότι το «ΟΧΙ» το είπε ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, εξ ονόματος του ελληνικού λαού ! Κάτι ψέλλισε, απαντώντας εις εμένα, όμως έδειξε ότι κατάλαβε, ότι δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για διαλογική συζήτηση! Θα πρέπει να παραδέχτηκε το «σφάλμα της»!

Τελειώνοντας το μόνον που μου μένει είναι να συγχαρώ την δραστήρια (τέως) προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, για την ευγλωττία της, τις γνώσεις της, την εμβρίθεια και το ήθος της! Και του χρόνου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενίαν.

Μετά τιμής

"google ad"

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ

(Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΛΑ.Ο.Σ.)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...