18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Στην Ελλάδα σώσαμε (μόνο) τις τράπεζες. Οι άνθρωποι δυστυχούν”…

Ημερομηνία:

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή πολιτικού περιεχομένου της Maybritt Illner, η οποία παρουσιάζεται από τη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, ο γνωστός «γκουρού» των αγορών Dirk Müller αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από την γερμανική πολιτική στα πλαίσια του χειρισμού της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.Και ο Dirk Müller, όπως και ο Oscar Lafontaine, απέρριψαν την άποψη ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην πολιτική που ακολουθείται. Ακολουθώντας το σχόλιο του τελευταίου, ότι παλαιότερα βοηθιούνταν οι φτωχοί και σήμερα διασώζουν εκείνοι τις τράπεζες, ο διάσημος επενδυτής υπερθεμάτισε λέγοντας:

«Μόνο τις τράπεζες σώσαμε. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν μέσα στη δυστυχία».

Επιπλέον, προχώρησε και σε αξιολόγηση της πολιτικής φάσης που διέρχεται η χώρα μας:

«Η Ελλάδα είναι μπροστά σε εξελίξεις ανάλογες με της Βαϊμάρης!».

Τέλος, σε ένα γενικότερό του σχόλιο, διατύπωσε την άποψη ότι ήταν λάθος να εισαχθεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με τον συγκεκριμένο τρόπο που συνέβη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ