22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Έλληνες εναντίον Ελλήνων – γιατί μας χτυπάτε;

Ημερομηνία:

Το άρθρο του Συνταγμάτος 120 παρ 4 αναφέρει ότι η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να αντιστέκονται με κάθε μέσο ενάντια οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Κύριοι της «Προστασίας του Πολίτη», εδώ κι αρκετούς μήνες οι Έλληνες πολίτες βγήκαμε στους δρόμους ειρηνικά για να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας, τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας.  Στον αγώνα αυτό απέναντί μας βρήκαμε τη διεφθαρμένη εξουσία, τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα τη δική σας. Αν αυτά που έγιναν σε παλαιότερες διαδηλώσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έγιναν στο όνομα της Δημοκρατίας, τότε εύγε ξεπεράσατε και τη χούντα.

Άραγε, γιατί μας φέρεστε με τόση σκληρότητα και βαβαρότητα; Έλληνες πολίτες είμαστε κι εμείς, όπως κι εσείς: εργάτες , φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι ,ελεύθεροι επαγγελματίες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά . Δεν είμαστε ούτε «μπαχαλάκηδες» , ούτε «ταραξίες», ούτε «κακοποιοί»! Είμαστε όλοι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας που θέλουμε ελευθερία, δουλειά κι αξιοπρέπεια. Θέλουμε να δουλεύουμε για την ανάπτυξη της δικής μας χώρας  και για το μέλλον των παιδιών μας κι όχι για τους Γερμανούς , Γάλλους κι Έλληνες τραπεζίτες, τους καινούριους αφεντάδες.

Άραγε γιατί μας χτυπάτε; Επειδή εναντιωθήκαμε σ’ ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας εξαπάτησε, που  πήρε με ψέματα την εξουσία («ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»), που μας υποσχέθηκε υγεία, παιδεία, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , αξιοκρατία, ελευθερία, ανάπτυξη κι αντί αυτών μας στραγγάλισε κάθε εργασιακό, συνταγματικό κι ανθρώπινο δικαίωμά μας.

Άραγε μας χτυπάτε επειδή δε θέλουμε να αρπάξουν οι ξένοι κατακτητές που έφεραν οι δοσίλογοι κυβερνήτες μας τη χώρα μας; Τη χώρα τη δική μου, τη δική σου, τη δική μας. Μια χώρα με τόσων χιλιάδων χρόνων πολιτισμού, ιστορίας, αξιών. Η χώρα των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Αλαμάνας, του Γοργοπόταμου, η χώρα των ηρώων και των ελεύθερων ανθρώπων. Γιατί να την παραδόσουμε; Έγινε κάποιος πόλεμος και ηττηθήκαμε;

Μας χτυπάτε επειδή θέλουμε ελευθερία, παιδεία ,υγεία, εργασία, δικαιοσύνη κι αξιοκρατία; Επειδή δε θέλουμε να γίνουμε δούλοι κι εμείς και τα παιδιά μας;  Επειδή δε θέλουμε να μείνουμε χωρίς πατρίδα; Δε θα ξαναγίνουμε ραγιάδες!

Κύριοι της «Προστασίας του Πολίτη», εμείς δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτή τη πατρίδα που έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε. Θ’ αγωνιζόμαστε μέχρι να διώξουμε αυτούς που μας πρόδωσαν και μας υποδούλωσαν. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στους δρόμους τον αγώνα μας. Γιατί ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δε τόλμησες να τον κάνεις! Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Αν δεν υπερασπιστούμε εμείς τη χώρα μας και τις ζωές μας ποιός θα το κάνει;

Φίλοι, ο εχθρός είναι κοινός. Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε ξανά στους δρόμους, μη κάνετε ξανά το ίδιο λάθος! Πριν πατήσετε τη σκανδάλη να μας πετάξετε χημικά, πριν σηκώσετε το γκλοπ να μας χτυπήσετε ανελέητα, σκεφτείτε ότι χτυπάτε τον συμπατριώτη σας. Τον πατέρα σας, τη μητέρα σας,τ’ αδέλφια σας, τους δασκάλους σας, τους παππούδες σας. Σκεφτείτε πόσες απάνθρωπες είναι οι εντολές που παίρνετε από το ακουστικό σας. Μην τις εκτελέσετε!

Ελάτε όσο είναι καιρός μαζί μας! Αλλάξτε στρατόπεδο! Φύγετε από τους δοσίλογους και τους κατακτητές κι ελάτε μαζί με το λαό γιατί κι εσείς εκεί ανήκετε! Είμαστε αδέλφια κι όχι εχθροί.

Ελάτε να πολεμήσουμε μαζί για την ελευθερία μας!

Σας ευχαριστώ,
Λατινάκη Νίκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...