20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: «Γιατί ενώ περικόπτονται άγρια συντάξεις και μισθοί, δεν φορολογούνταιοι εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος;»

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς την Κομισιόνγια την απώλεια εσόδων από τη μη φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχήματος και την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, σε ερώτηση που κατέθεσεπρος την Κομισιόν αναφέρει ότι δεκάδες εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος φοροαποφεύγουν, αφού:«μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν για την μετατροπή των προσωρινών αδειών σε μόνιμες, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες φορολογικών εσόδων»καιχαρακτηρίζει σκάνδαλο ότι «τα έτη 2012, 2013, 2014 εισπράχθηκαν φόροι μόλις 63.724 ευρώ, ενώο τζίρος του παράνομου τζόγου φτάνει τα 6 δις ετησίως, μεαπώλεια δημοσίων εσόδων 1,5 δις ευρώ σε ετήσια βάση».

Στη συνέχεια της ερώτησής του,κατηγορεί την Κομισιόνότι, ενώοι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται, έχουν περικοπείδημόσιες δαπάνες, μισθοί, συντάξεις, καιαναζητούνται εναγωνίως ισοδύναμα για να μην προχωρήσουν επιπλέον περικοπές σε κοινωνικές παροχές, «δεν έχει ζητήσει όλα αυτά τα χρόνια, ως μέλος των θεσμών, από τις ελληνικές κυβερνήσεις την ρύθμιση της εν λόγω αγοράς για την ουσιαστικήφορολόγηση των εταιριών διαδικτυακού στοιχήματος και την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντήςζητά από την Κομισιόν στοιχεία για το ποια κράτη-μέλη έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχήματος και την καλεί, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές,να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ουσιαστική φορολόγηση των εταιριών διαδικτυακού στοιχήματος και την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Με τον νόμο ν.4002/2011 παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα24 προσωρινές άδειες σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό στοίχημα. Μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν την μετατροπή των προσωρινών αδειών σε μόνιμες, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες φορολογικών εσόδων. Όπως ομολόγησε αρμόδιος υπουργός, αποτελεί σκάνδαλο η μη ουσιαστική φορολόγηση των 24 εταιριών, επισημαίνοντας ότι τα έτη 2012, 2013, 2014 εισπράχθηκαν φόροι μόλις 63.724 ευρώ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο τζίρος του παράνομου τζόγου φτάνει τα 6 δις ετησίως μεαπώλεια δημοσίων εσόδων 1,5 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

Με δεδομένο ότι, στα πλαίσια των μνημονίων, οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται, έχουν περικοπεί, δημόσιες δαπάνες, μισθοίκαι συντάξεις, ενώ αναζητούνται εναγωνίως ισοδύναμα για να μην προχωρήσουν επιπλέον περικοπές σε κοινωνικές παροχές, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Γιατί δεν έχει ζητήσει όλα αυτά τα χρόνια, ως μέλος των θεσμών, από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις την ρύθμιση της εν λόγω αγοράς για την ουσιαστικήφορολόγηση των εταιριών και την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου;

2. Δεν αποτελεί ουσιαστική παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας η διαφορετική αντιμετώπιση και φορολόγηση εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο και οι τεράστιες απώλειες σε ΦΠΑ;

3. Υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές φορολόγησης του διαδικτυακού στοιχήματος; Ποια κράτη-μέλη έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την φορολόγηση του;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...