Έντονη αντίδραση Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Π. Καμμένου: “Ανιστόρητοι” όσοι εισηγούνται δημιουργία νέων βάσεων

Κανένα σχόλιο

Αντιδράσεις φαίνεται ότι προκαλούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τον ρόλο των νατοϊκών βάσεων στα Χανιά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθύνοντας χαιρετισμό στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ στάθηκε στις “εκτεταμένες υψηλής ποιότητας και επιχειρησιακής αξίας αεροναυτικές εγκαταστάσεις και τις μοναδικές, σε συμμαχικό επίπεδο, εγκαταστάσεις ναυτικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και επισκευών ναυτικών μονάδων και οπλικών συστημάτων”, που μετατρέπουν την Κρήτη σε ένα «γιγάντιο αεροπλανοφόρο».

Συνέχισε δίνοντας βαρύτητα στον κομβικό ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα ως σύμμαχος χώρα στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” αλλά και το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Ελλάδα αποτελεί την “αιχμή του δόρατος” του δυτικού κόσμου έναντι ενός διευρυνόμενου πεδίου αστάθειας, που περικλείει όλο και εντονότερα την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

"Sponsored links"

Σήμερα, με νέες δηλώσεις του μίλησε για επέκταση των νατοϊκών εγκαταστάσεων αν και ζήτησε τη μεταφορά των αεροπορικών δραστηριοτήτων στην Κάρπαθο ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση τουριστικών αεροσκαφών:

«Θα αναπτυχθούν τα αεροδρόμια τα στρατιωτικά, ξεχωριστά από τα πολιτικά αεροδρόμια. Ο σκοπός μας είναι καταρχάς να ενισχυθούν οι μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας -οι Νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα παραμένουν και επεκτείνονται.

Η πρόταση της Ελλάδος προς το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα αεροπορική που είναι στη Σούδα για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών, και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της συμμαχίας να πάνε στην Κάρπαθο”.

Όχι σε επέκταση βάσεων από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Mε αφορμή κυρίως τις δηλώσεις που έγιναν στο συνέδριο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στα Χανιά για την «ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα»,, από το γραφείο τύπου της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η αντίθεσή σχετικά με την στρατιωτικοποίηση και την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τέτοιες εισηγήσεις δε μπορούν να αποβούν εις όφελος της εθνικής κυριαρχίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή ενώ σημειώνεται επίσης ότι ‘οι λαοί της περιοχής είναι σε ευθεία αντίθεση με προτάσεις για δημιουργία νέων βάσεων”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν η ένταση της στρατιωτικοποίησης και η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στις οποίες αναπόφευκτα οδηγούν οι εισηγήσεις στο συνέδριο για την «ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα», όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον τοπικό τύπο, μπορούν να αποβούν σε όφελος της εθνικής κυριαρχίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλούνται οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί που άκριτα και ανιστόρητα αποδέχονται τις εισηγήσεις τους, οι λαοί της περιοχής είναι σε ευθεία αντίθεση με προτάσεις για δημιουργία νέων βάσεων.

"Sponsored links"

Πολύ περισσότερο αντίθετος είναι ο ελληνικός λαός που εν μέσω της εκτεταμένης κρίσης έχει απόλυτη ανάγκη από περιβάλλον ειρήνης, συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς και απερίσπαστης πορείας προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις