13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

1η φάση υλοποίησης προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων

Ημερομηνία:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φορείς, ότι αρχίζει η πρώτη φάση (υποβολή αίτησης και λοιπών δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους φορείς υλοποίησης) του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2012 σε άπορα άτομα της Ε.Ε. ανεξαρτήτου θρησκείας και υπηκοότητας, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στο νομό μας.

Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 22830/05-04-2011 (ΦΕΚ Β’ 660) άρθρο 1 παρ.3:

Α. Φιλανθρωπικά ιδρύματα ή Φιλανθρωπικοί σύλλογοι που είτε σιτίζουν, είτε φιλοξενούν, είτε περιθάλπουν άπορα άτομα

Β. Ιερές Μητροπόλεις για την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου

Γ. Σύλλογοι παλιννοστούντων

Δ. Σύλλογοι πολυτέκνων αναγνωρισμένων από την Α.Σ.Π.Ε.

Ε. Σύλλογοι τριτέκνων

ΣΤ. Σύλλογοι μονογονεϊκών οικογενειών

Ζ. Σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες, χρονίως πασχόντων, ψυχικά πασχόντων κ.τ.λ.

Η. Σύλλογοι αθίγγανων

Θ. Δήμοι, Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους:

1. για μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών όπως προσδιορίζονται από την οδηγία 81/645/Ε.Ο.Κ. όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.

2. για μόνιμους κατοίκους που επλήγησαν αποδεδειγμένα, κατά τον χρόνο εφαρμογής του προγράμματος από θεομηνίες, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α.

3. στις περιπτώσεις που λειτουργούν οργανωμένα συσσίτια απόρων.

I. Μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που υλοποιούν προγράμματα σίτισης και εν γένει φροντίδας ευπαθών ομάδων, εντός της Επικράτειας και μόνο.

Οι φορείς υλοποίησης πρέπει  μέχρι 31η Μαρτίου 2012, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με τα σχετικά δικαιολογητικά στην Υπηρεσία μας.

Επειδή δεν έχει ακόμα εκδοθεί η ΚΥΑ με τα κριτήρια επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012 και επομένως δεν γνωρίζουμε για τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή των τελικών δικαιούχων  στο πρόγραμμα, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των σχετικών εντύπων και υποδειγμάτων οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Χανίων

Ταχ. Δ/νση: Όαση Αγυιάς

Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Γαβριλάκη Μαρία (τηλέφωνο: 2821346561) και  Μαθιουλάκης Σταύρος (τηλέφωνο: 2821346538)

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Οι «ιπτάμενοι» της ΕΜΑΚ σε ρόλο Άη Βασίλη – Μια επιχείρηση ελπίδας στο ΠαΓΝΗ

Μια διαφορετική «επιχείρηση» διάσωσης, αυτή τη φορά με στόχο...

Φιλανθρωπική δράση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Σύλλογο Ορίζοντα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου "Ορίζοντας" χριστουγεννιάτικη δράση...