1 μήνας χωρίς κρούσμα η Κρήτη, δεν υπάρχει εφησυχασμός: 28 Κινητές Μονάδες για τεστ κορωνοϊού στο νησί, 8 στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ένας μήνας και κάτι… μέρες, χωρίς κρούσμα, συμπληρώθηκε αισίως στην Κρήτη!

“Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός” σχολιάζει η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη. Οφείλουμε, όπως λέει, να είμαστε “ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν πρέπει να χάσουμε αυτό που κερδίσαμε με τη βοήθεια, όλων, το προηγούμενο διάστημα”.

Για πολλοστή φορά εφιστά την προσοχή μας · και προσπαθώντας να κινητοποιήσει την ατομική μας ευθύνη, συνιστά να “ακολουθούμε τις οδηγίες, τους κανόνες ατομικής υγιεινής και να προστατευόμαστε με την απόσταση ασφαλείας”.

"Sponsored links"

Ένα από τα “κλειδιά” της επιτυχίας είναι “να μην προσερχόμαστε, χωρίς να υπάρχει ανάγκη, σε δομές υγείας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τους εαυτούς μας και βοηθώντας και τους υγειονομικούς να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους”.

Δείγματα… κατ’ οίκον

Στο μεταξύ, εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαΐου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία των Κινητών Μονάδων, για την αποφόρτιση και των νοσοκομείων.

“Ήδη έχουν προκηρυχθεί θέσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας” σημειώνει η κ. Μπορμπουδάκη.

Όσον αφορά τη στελέχωσή τους, “κάθε Κινητή Μονάδα θα απαρτίζεται από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή”.

Οι Κινητές Μονάδες θα είναι συνολικά 28 στην Υγειονομική μας Περιφέρεια: 12 στο Ηράκλειο, 8 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο, 4 στο Λασίθι.

“Στόχος είναι να μπορούμε να πάρουμε δείγμα από ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και δεν κρίνεται αναγκαίο να προσέλθουν σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών” εξηγεί η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

Οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν στις οικίες τους, το δείγμα τους θα αναλύεται στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης “κι εφόσον βγει το αποτέλεσμα του δείγματος, ανάλογα με αυτό, θα προχωρήσουμε στη διαχείριση του περιστατικού”.

Προτεραιότητα θα δίδεται σε άτομα “που πληρούν το πρωτόκολλο”, κι όπου κρίνεται αναγκαίο όπως σε δομές που “υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός”, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έτσι ώστε “να μην επιβαρύνουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών – δεδομένου ότι σταδιακά προχωράμε και στο άνοιγμα τακτικών χειρουργείων και πρωινών και απογευματινών ιατρείων”.

"Sponsored links"

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live