18.2 C
Chania
Friday, December 5, 2025

100 εκατομμύρια ευρώ κέρδισε η Αυστρία εισπράττοντας τόκους από την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κέρδος που αποκόμισε μέχρι το τέλος του 2014 η Αυστρία, εισπράττοντας το ποσό αυτό ως τόκους από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης, με διμερές δάνειο, στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό των 101,73 εκατομμυρίων ευρώ στην Αυστρία, για την έως τώρα αυστριακή συμμετοχή στα δάνεια προς την Ελλάδα, με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα έχει επίσης καταβάλει κανονικά στην Αυστρία, τους τόκους του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η Αυστρία έχει διαθέσει με τη μορφή διμερών δανείων το ποσό των 1,56 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, η οποία καταβάλει κανονικά τους τόκους των δανείων αυτών, ενώ από το 2020 θα πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει και τα κεφάλαια των δανείων, ενώ στο πλαίσιο του EFSF η Βιέννη έχει αναλάβει εγγυήσεις απέναντι στην Ελλάδα συνολικού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οδός Χριστουγέννων» στο Ξηροστέρνι: Διήμερο γιορτής με δωρεάν δράσεις, θέαμα και συναυλίες

Σε εορταστικό κλοιό εισέρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και...

Μαραντζίδης: «Ο Τσίπρας θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται από τον Μητσοτάκη μέχρι να τον κερδίσει»

«Με τους χαρισματικούς δεν μπορούμε να ξεμπερδεύουμε εύκολα», τόνισε...