11 Απρίλη – Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Απελευθέρωσης του Τζούλιαν Ασάνζ εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Κανένα σχόλιο

Στις 11 Απριλίου του 2019 ο Τζούλιαν Ασάνζ απήχθη από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και οδηγήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μπελμάρς. Η επέτειος του ενός χρόνου θα αποτελέσει ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας, εν μέσω πανδημίας και μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ως «Ημέρα Απελευθέρωσης του Τζούλιαν Ασάνζ», μετά από κάλεσμα των υποστηρικτών του στην πατρίδα του, Αυστραλία.

Ένα χρόνο πριν, στις 11 Απριλίου του 2019, ο Τζούλιαν Ασάνζ απήχθη από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Μεταφέρθηκε σε κρατητήριο,ενημερώθηκε για το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ εις βάρος του και οδηγήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μπελμάρς, όπου κρατείται έκτοτε σε συνθήκες που δεν απέχουν βασανιστηρίων, όπως έχουν καταγράψει οι πλέον αρμόδιοι.

Με αφορμή την επέτειο, η οργάνωση «Αυστραλοί για τον Ασάνζ» όρισε την 11η Απριλίου 2020 ως διεθνή Ημέρα Απελευθέρωσης του Τζούλιαν Ασάνζ, οργανώνοντας παγκόσμια εικονική πορεία διαμαρτυρίας , με βασικό όχημα το Facebook, καθώς οι παγκόσμιες συνθήκες περιορισμού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπουν πορείες και διαδηλώσεις.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές αρχές έχουν προ ολίγων ημερών απορρίψει αίτημα για την απελευθέρωση του ακτιβιστή δημοσιογράφου και εκδότη, λόγω ακριβώς του αυξημένου κινδύνου που παρουσιάζεται για προσβολή από τον κορονοϊό εντός των φυλακών.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live