15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Σάββατο το Παγκρήτιο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ,  καλούν όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία των Χανίων να συμμετάσχουν ενεργά στο Παγκρήτιο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων το Σάββατο 21 Μάρτη στις 1 μ.μ.

Σε σχετικό κείμενο σημειώνονται τα εξής:

Τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας απειλούν τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.  Αποκρούουμε κάθε διάκριση φυλής, φύλου, θρησκείας.  Απαιτούμε ίση πρόσβαση για όλους στην παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες! Στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται, φοιτούν σε ελληνικά σχολεία και μεγαλώνουν στη χώρα. Καταδικάζουμε τις επιχειρήσεις – σκούπα και τον εγκλεισμό μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια να στοχοποιηθούν οι μετανάστες ως υπεύθυνοι για την καταστροφική κρίση στην οποία μας βύθισαν οι νεοφιλελεύθερες τακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζών και του  κεφαλαίου, καθώς και οι αντεργατικές κι αντικοινωνικές πολιτικές  των κυβερνήσεων που τους υπηρέτησαν.

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της πρωτοφανούς ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της φτώχειας και  της εξαθλίωσης.

Όλοι μαζί βιώνουμε τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους. Όλοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες,  αντιπαλεύουμε τις αντεργατικές – αντικοινωνικές πολιτικές, όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά, την αξιοπρεπή αμοιβή και διαβίωση, για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος κι ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους.

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια  σ’ αυτούς που οραματίζονται πισωγυρίσματα  στις  πιο σκοτεινές μέρες της ανθρωπότητας που προκάλεσε η άνοδος του φασισμού. Δεν θα επιτρέψουμε στη Χρυσή Αυγή και στα συγγενικά τους μορφώματα σε όλη την Ευρώπη, να σπέρνουν το φόβο, το μίσος και τον ρατσισμό.

Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...