Σχόλια στην τοπική επικαιρότητα

Κανένα σχόλιο

Στο Αεροδρόμιο Χανίων επιχειρήσεις  ζημιώνουν τον τόπο
Μετά τις καταγγελίες για υπέρογκες τιμές από τα καταστήματα που στεγάζονται στο Αεροδρόμιο Χανίων έρχεται και νέο κρούσμα συνειδητής δυσφήμισης του τόπου μας.
Δεν μπορείς να βρεις ν’ αγοράσεις ούτε ένα μπουκαλάκι νερό ΕΤΑΝΑΠ ή οποιουδήποτε άλλου Χανιώτικου νερού.
Αλλά όταν η ΕΤΑΝΑΠ βραβεύτηκε διεθνώς και είναι ένα από τα πιο διαλεκτά προϊόντα σήμα κατατεθέν για τα Χανιά και την Κρήτη είναι αδιανόητο να εξαφανίζεται έτσι στο αεροδρόμιο Χανίων!
Στην είσοδο και έξοδο του Νομού χιλιάδες επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να ξεδιψάσουν με νερά «ΖΑΓΟΡΙ» και «ΑΥΡΑ».
Όταν τα δύο καταστήματα που πουλούν τα νερά αυτά δέχτηκαν τα έντονα παράπονα των καταναλωτών δεν βρήκαν να πουν μια λέξη.
Μήπως στο συμφωνητικό ενοικίασης πρέπει να αναγράφεται ότι επιβάλλεται η προώθηση των κρητικών προϊόντων;
Τι πρέπει να γίνει; Έτσι θα μείνομε με σταυρωμένα χέρια;

Οριοθέτηση ΑΟΖ!
Πράξη συμβολική αλλά μεγάλου εθνικού ενδιαφέροντος οι δύο σημαδούρες που άφησαν οι Κρήτες υπερασπιστές του περιβάλλοντος της καθαρότητας των θαλασσών μας κατά της υδρόλυσης των χημικών στης Συρίας.
Οριοθέτησαν την Ελληνική ΑΟΖ επενέβησαν δηλαδή εμπράκτως βάζοντας στο περιθώριο τα «ναι μεν αλλά» μιας παραπαίουσας κυβέρνησης.

«Πεθαμένα κόμματα»
Έτσι χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τα Ανώγεια από όπου εμίλησε για τον Ερωτόκριτο.
Δηλαδή « οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους» που λένε.
Σταύρο πρόσεχε γιατί από τα λείψανά τους περιμένεις… ανάσταση.
Πρόσεχε, Σταύρο τις εκφράσεις σου «κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατων»

"Sponsored links"

Την ώρα της μεγάλης κρίσης συνεχές και ακατάπαυστο και το κυνηγητό της ΕΛΑΣ στην Κρήτη
Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών για κατανόηση των δεινών του λαού πέφτουν στο κενό. Οι εντολές τους είναι σαφείς προς τους επιτελείς της ΕΛΑΣ «κοψτε τους τον….» «Μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαδί»
Αυτό  αποδεικνύεται όταν  κάθε  Σαββατοκύριακο άνεργοι άποροι Έλληνες που μαστίζει η κρίση είναι στο έλεος των αρμοδίων της ΕΛΑΣ . Να μου πεις είναι παραβάτες ΝΑΙ Είναι παραβάτες της ΑΝΑΓΚΗΣ. Τι γίνεται με τους άλλους του συνειδητούς του βαθέως πελατειακού κράτους;
Όλους αυτούς που το σύστημα καλύπτει;
Μήπως θα ήταν προτιμότερο οι κύριοι της ΕΛΑΣ (Μ’ ακούς στρατηγέ;) Να ενεργούν προληπτικά
Να ενεργούν κατασταλτικά εκεί που πρέπει όπως:
Υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένες περιοχές
Αγώνες ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές μεταξύ ιδιοκτητών μηχανών
Παραβιάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής
Παρκάρισμα στο αντίθετο ρεύμα με αναμμένα τα μεγάλα φώτα το βράδυ και άλλα τέτοια εγκληματικά  θα ‘λεγε κανείς.
Αφήστε λοιπόν τον κόσμο και κυνηγήστε τους αληθινούς παραβάτες. Άποψη μας βέβαια εσείς αποφασίζετε (;) ή εκτελείται τις εντολές(;)

Τοπικά προϊόντα και τοπικές επιχειρήσεις και μόνο στηρίζομε και τίποτα άλλο
Μεγάλος κίνδυνος απώλειας των πάντων υπάρχει αν δεν ενεργήσομε και ‘μεις τα δέοντα.
Όχι μόνο αγοράζομε τα τοπικά προϊόντα και στηρίζομε τις δικές μας επιχειρήσεις αλλά δίνομε και «μάχη» αν τα δικά μας προϊόντα δεν υπάρχουν στις προθήκες των σημείων πώλησης (περίπτερα , μίνι μάρκετ, κ.τ.λ.).
Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν στα ψυγεία και στα ράφια τους τα νερά ΕΤΑΝΑΠ, οι χυμοί ΒΙΟΧΥΜ, τα λάδια της ΑΒΕΑ τα αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ και ΓΕΡΑΝΙ το ούζο και τα παραδοσιακά λικέρ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗ, τα προϊόντα των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και γενικά όλη η γκάμα των Κρητικών προϊόντων.
Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στα ξενοδοχεία μας πράγμα δυστυχώς αμφίβολο.
Εμείς όμως κάθε συνειδητός πολίτης αυτού του τόπου πρέπει να περιφρουρούμε το χρήμα ,μας. Ψωνίζοντας σωστά το χρήμα μας ανακυκλώνεται στην τοπική οικονομία. Αν όμως ψωνίζομε από τις πολυεθνικές όλα φεύγουν και αφαιμάζετε η τοπική οικονομία
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Γερμανοί, Αμερικανοί Κινέζοι «μπάτε σκύλοι αλωνίστε και αλωνιστικά μη δώσετε» ή «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί κρατούσαν δώρα οι οχτροί»
Όλοι τρέχουν κι εξυμνούν την Κρήτη καλό είναι αυτό αλλά και ‘μεις «πρέπει να ‘χομε το νους μας» ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Οι Αμερικάνοι θέλουν κι άλλη επέκταση των βάσεων . Οι Κινέζοι θέλουν αεροδρόμια και βάσεις και οι Γερμανοί τα θέλουν όλα «από τη μάνα»–
Οι απαιτήσεις τους γαρνίρονται με προώθηση των προϊόντων μας και παροχή θέσεων εργασίας στους άνεργους νέους μας.
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»
Ας  περιφρουρήσομε τα συμφέροντα μας και για να γίνει αυτό ως πρώτο βήμα επιβάλλεται να αλλάξουμε την κυβέρνηση και βλέπομε…

Συνωμοσιολογία Σκουλάκη
Σχέδιο συνωμοσίας εις βάρος του βλέπει πρωί – μεσημέρι –βράδυ ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης. Περί του ρόλου που έπαιξε ο ίδιος και οι συν αυτό στην διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος κουβέντα…
Μανόλη κάτσε φρόνιμα
μη γίνεσαι ρεζίλι, που λέει και το τραγούδι

Οι δοσίλογοι σ’ αυτή την πατρίδα ήταν πάντα παρόντες!
Σκέφτομαι πολλές φορές πως είναι δυνατόν μια χώρα που δεν τιμώρησε τους προδότες της επί γερμανικής κατοχής (η μοναδική στην Ευρώπη) και τους προώθησε να την κυβερνούν ακόμα μπορεί να πάει μπροστά.
Μπορεί;

Ν Α

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις