15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

13 Οκτώβρη η δίκη για την φρικτή δολοφονία της Suzanne Eaton

Ημερομηνία:

Πλησιάζει η ώρα της δικαιοσύνης για την άνευ λόγου και αιτίας δολοφονία της Suzanne Eaton στα Χανιά τον Ιούλη του 2019.

Η υπόθεση που δημιούργησε πληθώρα αντιδράσεων στην Ελλάδα και διεθνώς θα εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου στο ΜΟΔ Ρεθύμνου με τον 28χρονο Γ.Π. να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και του βιασμού.

Eπρόκειτο για μία από τις πιο στυγερές, αποτρόπαιες και – πιθανότατα – πιο περίεργες δολοφονίες που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ. Ήρθε στo φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου όταν σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου.

Από την πρώτη στιγμή ήταν βέβαιο πως η σορός της μεταφέρθηκε σε αυτό το δύσβατο σημείο με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση, η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ. Λίγες μέρες μετά, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν 27χρονο, ο οποίος ομολογεί πως αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη, την μετέφερε στο σημείο όπου βρίσκεται η σπηλιά και την βίασε όταν εκείνη ήταν αναίσθητη. Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του έβαλε το άψυχο σώμα της στη σπηλιά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Νέος μίνι ΕΝΦΙΑ από το “παράθυρο”

Σε νέο "ΕΝΦΙΑ" υπέρ των Δήμων φαίνεται ότι θα...

Πολύνεκρo ναυάγιο Ιεράπετρας: «Επιστρατεύτηκε» φορτηγό-ψυγείο για τα 17 πτώματα των μεταναστών

Ένα φορτηγό-ψυγείο επιστρατεύτηκε τελικά, όπως είχαμε γράψει από χθες, για...