18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

13033: Με κωδικό 6 το SMS για μετακίνηση στις διαδηλώσεις

Ημερομηνία:

Με τον κωδικό 6 θα μπορεί να μεταβαίνει κανείς σήμερα στις προγραμματισμένες συναθροίσεις, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής από τον Υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου.

Η απάντηση δόθηκε αργα χτες εγγράφως (με ηλεκτρονικό μήνυμα) σε ερώτημα που απεύθυνε η δικηγόρος Αθηνών Αγγελική Σεραφείμ, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή. Σημειώνεται ότι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, η Αστυνομία και το Υπουργείο ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται κωδικός μετακίνησης για συναθροίσεις, χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτό αποκλείει ή όχι τη μετακίνηση.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τις έγγραφες απαντήσεις:

Από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σε απάντηση της υπ.αρ. ΓΓ 207/27-01-2021 ηλεκτρονικής σας επιστολής και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, σας γνωρίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6.

Από Αρχηγείο ΕΛΑΣ

Σε απάντηση του από 27/01/2021 ερωτήματός σας, σας γνωρίζουμε ότι, όπως μας γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Υφυπουργού για Συντονισμό του Έργου της Κυβέρνησης, οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κλάδος Τάξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...

Μονοφάτσι: «εκρηκτικό» το κλίμα ανάμεσα σε μέλη οικογενειών, ασφυκτικές πιέσεις για «σασμό»

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Μεγάλος αναβρασμός φέρεται να επικρατεί τον τελευταίο...