14.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

150% αύξηση σε επισκεψιμότητα στην Κνωσό για το 2021 – Το παλάτι του Μίνωα κατέχει τη δεύτερη θέση σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Χιλιάδες τουρίστες επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια του 2021 τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού πέτυχε… 150% αύξηση σε επισκεψιμότητα για το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων που καταγράφηκε για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η Κνωσός το 2021 υποδέχθηκε 445.160 επισκέπτες ενώ το 2020 καταγράφηκαν 175.927 επισκέπτες με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 153%.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 52,4% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού καθώς είχε 48.599 επισκέπτες (έναντι των 31.885 που είχε το 2020).

Δεύτερη η Κνωσός σε επισκεψιμότητα στη χώρα

Δεύτερος δημοφιλέστερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδος αποτελεί η Κνωσός καθώς  καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 – και παρά τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας κορωνοϊου – την επισκέφτηκαν 445.160 άτομα.

Πρώτος αρχαιολογικός προορισμός αποτελεί η Ακρόπολη την οποία επισκέφθηκαν 1.219.717 άτομα ενώ τρίτος είναι η Ακρόπολη της Λίνδου καθώς είχε 349.418 επισκέπτες.

Τεράστια η αύξηση και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Μεγάλη αύξηση όμως παρουσίασε η επισκεψιμότητα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το 2021 καταγράφηκαν 127.574 επισκέπτες (έναντι των 63.027 του 2020) παρουσιάζοντας αύξησης 102,4%.

Η εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του 2021, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2020 κατά 113,1% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 128,5% στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...