20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στην πλατεία Βικτωρίας κοιμήθηκαν αρκετοί από τους μετανάστες της Γαύδου

Ημερομηνία:

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/4/2015) οι πρόσφυγες που ναυάγησαν τη Μεγάλη Πέμπτη, ανοικτά της Γαύδου.

Πρόκειται για μετανάστες από την Σομαλία και το Σουδάν, ανμέσα στους οποίους είναι και 41 ασυνόδευτα παιδιά.

Όπως μετέδωσε το Mega, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι θα φιλοξενούνταν σε καταλύματα όταν έφταναν στην Αθήνα αρκετοί από αυτούς αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στην πλατεία Βικτωρίας καθώς δεν είχε βρεθεί χώρος να τους φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, οι κατάλληλες δομές για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες δεν υπάρχουν και τώρα γίνονται κάποιες προσπάθειες για να βρεθούν καταλύματα, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κάποιοι πρόσφυγες βρήκαν τελικά λύση με τη βοήθεια ομοεθνών τους από τις τοπικές κοινότητες που υπάρχουν στην Αθήνα. Άλλοι όμως δε βρήκαν κατάλυμα και κοιμήθηκαν στους δρόμους.

Στη διεύθυνση αλλοδαπών φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Οι μετανάστες από το Σουδάν φιλοξενούνται από την Σουδανική κοινότητα.

Στο μεταξύ, οι έξι δουλέμποροι, Αιγυπτιακής καταγωγής, διώχθηκαν για παράνομη μεταφορά μεταναστών, ανήμερα του Πάσχα.

Όλοι τους ζήτησαν και πήραν αναβολή και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή την Τρίτη, στις 11 το πρωί.

Έκτακτο σχέδιο του Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου, το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τονίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού – όπως λένε- η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της ΕΕ κι ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

Τα στελέχη του Μαξίμου επισημαίνουν ότι η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού. Ακόμη, σημειώνουν ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν, δε, ότι αναμένονται και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος.

"google ad"

newsbomb.grantenna.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...