26.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026

16,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis – Μόλις στο 1,5% η Χρυσή Αυγή

Ημερομηνία:

Νέα δημοσκόπηση δύο μήνες από τις βουλευτικές εκλογές δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metro Analysis που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ καταγράφει σαφές προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων. Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,3%. Στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, την ώρα που η Χρυσή Αυγή φαίνεται να εξαϋλώνεται και το ποσοστό της να περιορίζεται στο 1,5%.

Ο πολιτικός αρχηγός που είναι πιο δημοφιλής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει το 69% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%, η Φώφη Γεννηματά με 34%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 33% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, έναντι μόλις 19% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πορεία που έχει χαράξει έως τώρα η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Αυτή είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 30% πιστεύει το αντίθετο.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στο Ζουνάκι Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στις 25 Ιουλίου 2026 στο Ζουνάκι Πλατανιά. Τιμή στον ήρωα της Κυπριακής εισβολής του 1974.

Μαρκογιαννάκης: Υποστήριξη των αιτημάτων για το Κτηματολόγιο στη συνάντηση με Παπαστεργίου

Ο βουλευτής Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκης χαιρετίζει τη συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και ζητά παράταση και υιοθέτηση προτάσεων.

19ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Δύο γυναίκες στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δύο γυναίκες, η GM Bella Khotenashvili και η IM Olga Badelka, βρίσκονται στην κορυφή του 19ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας με 4/4 νίκες.

Μανόλης Χνάρης: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της κτηματογράφησης στην Κρήτη

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα της κτηματογράφησης στην Κρήτη. Ζητείται παράταση προθεσμιών και αναμόρφωση της βάσης δεδομένων.