11.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

19 νεκροί σε 70 μέτρα δρόμου τα τελευταία 11 χρόνια

Ημερομηνία:

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία για το σημείο – παγίδα του ΒΟΑΚ στο ύψος των Σισών όπου σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το τραγικό τροχαίο με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Κολυμπάρι.
Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της ΕΛΠΑ Γιάννη Λιονάκη στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άτομα τα τελευταία 11 χρόνια.
Σχολιάζοντας το τελευταίο περιστατικό ο ίδιος ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook «19 νεκροί σε 70 μέτρα δρόμου τα τελευταία 11 χρόνια! Εκεί στα πορτοκάλια !! Δεν επανέρχομαι στα χιλιοειπωμένα. Α όψονται αυτοί που μας άφησαν τόσο υστερημένους στις υποδομές του νησιού μας! Θα απαιτήσουμε και θα φτιάξουν, εκεί τουλάχιστον, 2 χιλιόμετρα με διαχωριστικό στηθαίο; Θα είναι η μόνη πράξη ευθύνης. Γιατί αν περιμένουμε αυτοκινητόδρομο ΒΟΑΚ κλπ, θα ξεκληριστούμε»
Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ Κρήτης αναφέρει ότι το κόστος από τα τροχαία στην Κρήτη είναι δυσθεώρητο αν υπολογιστεί ότι προ κρίσης άγγιζε τα 738 εκ. το χρόνο ενώ διερωτήθη με αυτά τα λεφτά πόσοι δρόμοι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν.

Πηγή: cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...