11.8 C
Chania
Monday, January 12, 2026

2η συνάντηση του ερευνητικού έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη κέντρων συλλογής διαχείρισης και διάθεσης ελαιοπυρήνα για σκοπούς ενεργειακής αξιοποίησης-ΚΕ.Δ.ΕΛ.Ε.Α.»

Ημερομηνία:

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων η 2η συνάντηση του ερευνητικού έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη κέντρων συλλογής διαχείρισης και διάθεσης ελαιοπυρήνα για σκοπούς ενεργειακής αξιοποίησης-ΚΕ.Δ.ΕΛ.Ε.Α.». Στόχος του έργου είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου συλλογής, διαχείρισης και διάθεσης του ελαιοπυρήνα για σκοπούς ενεργειακής αξιοποίησης καθώς επίσης και ο καθορισμός ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την λειτουργία κέντρων διαχείρισης ελαιοπυρήνα στον ελληνικό και κυπριακό χώρο για την ορθολογική διαχείριση του. Ο ελαιοπυρήνας είναι ένας φυσικός πόρος με ιδιαίτερη αξία, που μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος προκαλώντας ρύπανση των εδαφών, του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και της ατμόσφαιρας

Στη συνάντηση συμμετείχαν η επιστημονικά υπεύθυνη Δρ. Ευαγγελία Στεφανουδάκη και η ομάδα του έργου από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, ο Δρ. Πάρις Φωκαΐδης, συντονιστής του έργου από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick της Λευκωσίας, ο Δήμαρχος κ. Αργύρης Αργυρού από το Δήμο Γερίου Κύπρου και ο Δρ. Πόλυς Πολυκάρπου από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου. Το έργο, στο οποίο το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων συμμετέχει ως εταίρος, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 80% και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά Ποσοστό 20%. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του έργου, αξιολόγηση του τμήματος του έργου που ολοκληρώθηκε, συζήτηση και επίλυση προβλημάτων, λήψη διορθωτικών μέτρων και συντονισμός των επόμενων δραστηριοτήτων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν άρον άρον την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ομοβροντία από την αντιπολίτευση

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με το...

Διαφήμιση μαγαζιού στη Μεσσήνη δείχνει τον Γιώργο Παπαδάκη να πίνει καφέ στον Παράδεισο

Μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στη Μεσσήνη,...

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια στην Κρήτη – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα...