Οι πολίτες σε ολη την Ελλάδα είχαν συγκινηθεί από το δράμα που έζησαν οι 150 μετανάστες που ξεβράσθηκαν στα παράλια της Γαύδου, στην παραλία Τρυπητής την περασμένο Απρίλιο. Οι λιγοστοί κάτοικοι της Γαύδου, παρά του ότι πλησίαζε το Πάσχα, παραίτησαν όλες τις δουλειές τους και προσέφεραν ότι είχαν στους μετανάστες για να κάνουν τη ζωη τους λίγο καλύτερη.
Σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά, στην παραλία Τρυπητής, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίας της Ερωφίλης Γαγάνη, λίγα έχουν αλλάξει. Το πλοιάριο παραμένει στη θέση του, σα να έφθασε σήμερα γεμάτο μετανάστες ενώ κατά μήκος της ακτής υπάρχουν ρούχα και συσκευασίες τροφίμων.
Όπως σημειώνει και η φωτογράφος: είναι άραγε αυτή η τουριστική ατραξιόν για το 2015;
Δείτε τις φωτός:
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.