20 Φεβρουαρίου 2023: Όταν ο Αχ. Καραμανλής έλεγε ότι είναι ντροπή που θέτονται θέματα ασφάλειας των σιδηροδρόμων

Κανένα σχόλιο

Πριν από 10 ημέρες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, στα τρένα και την ασφάλεια των επιβατών σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής, σαν από διαβολική σύμπτωση, μόλις 10 ημέρες πριν την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2), μίλησε στη Βουλή για την επέκταση των αστικών συγκοινωνιών σε Ωρωπό και Μαραθώνα, αλλά και τη λειτουργία του ιστορικού «μουντζούρη» στο Πήλιο, ενώ υπενθύμισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει την τελευταία τετραετία στις αστικές συγκοινωνίες.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός, αναφερόμενος στον ιστορικό «μουντζούρη» Βόλου, τόνισε πως «προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των επιβατών», γεγονός που αποδείχθηκε αναληθές λίγες ημέρες αργότερα και, δυστυχώς, με τον πιο θλιβερό τρόπο. Ο ίδιος είπε εμφατικά πως «μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών».

"Sponsored links"

Για να προσθέσει:

«Ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας. Να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή! Σας ξαναλέω, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Τόσο η κυβέρνηση όσο κι ο κ. Καραμανλής πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το πώς μέσα σε 10 μέρες περάσαμε από την παραπάνω δήλωση στην τραγωδία των Τεμπών. Απαιτείται ως χρέος προς τα θύματα και τις οικογένειές τους. Απαιτείται για την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Δείτε και σχετικό απόσπασμα όπως αναρτήθηκε στο προφίλ του δημοσιογράφου Θοδωρή Χονδρογιαννου:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live