21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Διαμαρτυρία εμπόρων και αγροτών στην Εφορία Χανίων: Άνω του 60% των επιχειρήσεων στα Χανιά αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης

Ημερομηνία:

Στην Εφορία Χανίων βρέθηκαν σήμερα έμποροι αλλά και αγρότες για να διαμαρτυρηθούν για τη “φοροληστεία και τους νέους φόρους που έρχονται”.

Αντιπροσωπεία αγροτών και εμπόρων συναντήθηκε με την Έφορο Χανίων η οποία δεσμεύτηκε να τα προωθήσει προς τα ανώτερα κλιμάκια ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Βουρλάκης της έδωσε σχετικό υπόμνημα.

Ν. Βουρλάκης: Άνω του 60% των επιχειρήσεων στα Χανιά αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης

DSCF8600

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Βουρλάκης είπε ότι το πρόβλημα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πολύ σοβαρό ενώ ζήτησε το αφορολόγητο να ξεκινήσει από το πρώτο ευρώ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ήρθαμε εδώ στην Εφορία Χανίων και κάναμε μια παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας αυτά που μας έχουν στερήσει. Διαμαρτυρόμαστε για τα άδικα φορολογικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση εις βάρος των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών αγροτών διεκδικώντας αγωνιστικά το δίκαιό μας. Πρέπει το αφορολόγητο να ξεκινήσει από το πρώτο ευρώ, να έχουμε και εμείς αφορολόγητο όπως και οι άλλοι κλάδοι, να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις. Αυτό το υπόμνημα δώσαμε και στην Έφορο η οποία συμπαραστέκεται στα αιτήματά μας και δεσμεύτηκε να τα προωθήσει προς τα πάνω».

Σχετικά με την πιθανότητα κουρέματος των χρεών των μικροεπιχειρηματιών ο κ. Βουρλάκης είπε ότι δε σώζουν τα όποια κουρέματα γίνουν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

«Εδώ πρέπει να γίνουν γενναία κουρέματα, χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις. Το τι λένε οι Τράπεζες, και το τι λέει η Εφορία η οποία δυστυχώς από 1-1-2017 διαβάζοντας και ερμηνεύοντας τη νομοθεσία θα είναι και αυτή μία «ανώνυμη εταιρεία», δε μας νοιάζει. Μπορεί να λένε οτι θέλουνε, ξέρουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούνε, εμείς όμως οι έμποροι δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τέτοιους όρους που βάζουν αυτοί. Θα διεκδικήσουμε το αφορολόγητο, θα διεκδικήσουμε γενναίο κούρεμα αυτών που μας καλούν να πληρώσουμε».

Όσον αφορά την κατάσταση των επιχειρήσεων στα Χανιά ο κ. Βουρλάκης είπε:

«Ξεπερνά το 60% των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν λειτουργικό, ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης. Όλοι βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί, το στένεμα που έχει ο κόσμος και τι αντίκτυπο έχει στα μαγαζιά μας. Υπάρχει πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα»

 Μ. Σταυριανουδάκης: Εξαναστέλνανε οι Τούρκοι τα ίδια χαράτσια, είχες δεν είχες, όποιος δεν είχε τον εκλείνανε στη φυλακή. Τα ίδια κάμουνε και αυτοί τώρα

DSCF8599

Από την πλευρά του ο κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας ν. Χανίων στάθηκε στην αναγκαιότητα ενός κοινού αγώνα αγροτών, εμπόρων συνταξιούχων, προανήγγειλε παγκρήτια σύσκεψη των αγροτών συλλόγων στις 28 Νοέμβρη και πανελλαδική σύσκεψη στις 18 του Δεκέμβρη με στόχο κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα αμέσως μετά της γιορτές,  ενώ είπε ότι τα χαράτσια της κυβέρνησης δε διαφέρουν από τα Τουρκοχάρατσα που επιβαλλόταν επί Τουρκοκρατίας.

"google ad"

Είπε πιο αναλυτικά:

«Σήμερα μαζί με τσι μικρομεσαίους εμποροϋπαλλήλους, ήρθαμε εδώ πέρα για παράσταση διαμαρτυρίας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα καθημερινά μέχρι να βγούμε και στα μπλόκα. Τέλη του χρόνου, αμέσως μετά τις γιορτές θα βγούμε πανελλαδικά, συντονισμένοι σε μπλόκα με όλους τους αγρότες της χώρας. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει πάρει το μήνυμα ότι δεν έχουμε να πληρώνομε. Δεν έχομε ούτε ψωμί να πάρομε στην ουσία. Και γι’ αυτό το λόγο διαμαρτυρόμαστε. Και προσπαθούμε να τους κάμουμε να καταλάβουνε ότι αφού δε μας έχουν εξασφαλίσει ούτε εισόδημα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στα σπίτια μας, δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ, και ας κάνουν ότι θέλουν.

Εμείς χαράτσια, εγώ τα λέω τουρκοχάρατσα που ήταν πριν πολλά χρόνια, δεν πληρώνομε. Εξαναστέλνανε οι Τούρκοι τα ίδια χαράτσια, είχες δεν είχες, όποιος δεν είχε τον εκλείνανε στη φυλακή. Τα ίδια κάμουνε και αυτοί τώρα. Πέρνουνε τα σπίτια και κλείνουνε και φυλακή τον κόσμο, και σε λένε και κλέφτη. Μας εφέρανε στην εξαθλίωση, μας εφέρανε στη φτώχια με τις πολιτικές τους και τώρα μας λένε και κλέφτες και κακοπληρωτάδες και δεν ξέρω τι άλλο. Μία λέξη μόνο θα πω και ας το καταλάβει ο ελληνικός λαός: Ή αυτοί θα μείνουνε, ή εμείς. Αν κυριαρχήσουνε αυτοί θα πα να γυρεύομε σε άλλη χώρα ζωή εμείς. Γι’ αυτό να παίρνουμε μέρος στους αγώνες.

Τσι 28 του μήνα, ημέρα Δευτέρα 6 η ώρα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο κάνουμε παγκρήτια σύσκεψη οι αγροτικοί σύλλογοι να βγάλουμε αποφάσεις και να συμφωνήσομε στα αιτήματά μας για να κατέβουμε συντονισμένοι όλοι οι σύλλογοι μαζί. Τσι 18 Δεκεμβρίου έχουμε πανελλαδική συνεδρίαση στη Λάρισα και μετά παίρνουμε τελικές αποφάσεις αμέσως μετά τις γιορτές για πανελλαδικό ξεσηκωμό πολυήμερο μέχρι να καταλάβουνε ότι δεν πάει άλλο. Ζητάμε λαϊκή συμμαχία. Δε μπορούμε ούτε οι αγρότες μόνοι, ούτε οι έμποροι μόνοι, ούτε οι συνταξιούχοι. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε γιατί είναι παντελώς άδικο να δίνουνε τα λεφτά μας στις πολυεθνικές και να φεύγουν από την Ελλάδα και να προσπαθούμε να ζήσουμε με ένα ξεροκάμματο και να μας παίρνουνε τα δυο φράγκα που βγάζουμε οι Εφορίες, που δουλεύουμε για να τα βγάλουμε από το πρωί ως το βράδυ».

Γ. Κατσαρός: “Μας φέρνουνε και από το Βέλγιο ντομάτες υδροκομικές, θα μας εφέρουνε μαρούλια από την Τουρκία, πορτοκάλια από το Μαρόκο, κι εμείς πώς θα ζήσουμε;”

DSCF8601

Δηλώσεις στην εφημερίδα μας έκανε και ο Αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Κατσαρός ο οποίος στάθηκε στην εισαγωγή προϊόντων από άλλες χώρες στην Ελλάδα και τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών. Είπε πιο αναλυτικά:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τις φορομπηχτικές πολιτικές. Δε μπορούμε να δουλεύουμε στα χωράφια και αυτοί να μας τα παίρνουνε. Δηλαδή, τι σκεφτήκανε; Από πού θα βγάλουμε εμείς; Τα κόστη παραγωγής έχουν αυξηθεί, τα εσπεριδοειδή τα έχουν εγκαταλείψει τελείως, τα κηπευτικά έχουν γεμίσει τις αγορές, τώρα μας φέρνουνε και από το Βέλγιο ντομάτες υδροκομικές, θα μας εφέρουνε μαρούλια από την Τουρκία, λεμόνια από την Τουρκία, πορτοκάλια από το Μαρόκο, κι εμείς πώς θα ζήσουμε; Και δε φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και την αφόρητη φορολογία. Θα αγωνιστούμε. Πιστεύω ότι ο χειμώνας θα είναι θερμός. Από ότι βλέπω έχουν μεγάλη όρεξη οι αγρότες να κλείσουμε δρόμους. Στις ελιές δεν έχουμε πολύ λάδι φέτος, δουλειές δεν έχουμε λόγω της λειψυδρίας, όλα πάνε στραβά. Πρέπει κάτι να κάμομε».

Το υπόμνημα των εμπόρων

DSCF8596

Στο υπόμνημα που παρέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στην Έφορο Χανίων γίνεται λόγος για φοροληστεία που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση και για νέα επίθεση με νέους φόρους στην οποία πρέπει να αντισταθούν οι έμποροι.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται για τη νέα επίθεση.

Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό με τους νέους φόρους που έρχονται.

Κάλπικη η θεωρία της “Δίκαιης Ανάπτυξης”. Μας μιλάνε διαρκώς για το πρωτογενές πλεόνασμα και για την ανάκαμψη που ακόμα έρχεται. Τα ψέματά τους δεν έχουν τελειωμό. Την αλήθεια για το πρωτογενές πλεόνασμα την βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια ταμεία μας, στα καθημερινά λουκέτα των μικρών έμπορων και αυτοαπασχολούμενων, στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί επιδεινώνουν τη θέση των μικρών έμπορων που μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες είναι μόνιμα και σταθερά στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Τα κατασχετήρια σφίγγουν την θηλιά στραγγαλίζοντας οικονομικά δεκάδες συναδέλφους, αφού κινδυνεύουν με κατασχέσεις αν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ενώ νέα μέτρα θεσπίζονται και νέα κυβερνητική επίθεση ετοιμάζεται.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φοροληστεία !

Απαιτούμε :

–Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων, έμπορων στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

–Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από το πρώτο ευρώ. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

–Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο...