Categories: ΤΟΠΙΚΑ

22ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ: Δυναμική κινητοποίηση στη βάση της Σούδας

Με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα, τα σύνορα χαράζουν», τα μαζικότατα μπλοκ των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, διαδήλωσαν στην πύλη της αεροπορικής βάσης της Σούδας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. . Στην πορεία οι συγκεντρωμένοι πετάξανε μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στη βάση δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι είναι ανεπιθύμητοι. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Θοδωρής Χιώνης Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε: «Με συγκεκριμένες ενέργειες, οι νέοι των εργατικών λαϊκών οικογενειών, παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σε επόμενη φάση μπορεί να τους θέσουν στο στόχαστρο με πολύ πιο άμεσο τρόπο». Σημείωσε ότι, την ίδια ώρα που τσακίζουν τους νέους με την κακοπληρωμένη δουλειά και την ανεργία, τους εμπλέκουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κάλεσε παράλληλα, σε ταυτόχρονη οργάνωση της πάλης, για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σε αγώνες κάτω από το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Παράλληλα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στην πύλη της ναυτικής βάσης της Σούδας, στο Μαράθι, επί της ουσίας περικυκλώνοντάς την. Διαδήλωσαν ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που βρίσκεται στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε ένα από τα πιο σημαντικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν για να σφάζουν λαούς και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού λαού, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από την ελληνική κυβέρνηση, εξυπηρετόντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Απαίτησαν:

  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
  • Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε “συμβατική υποχρέωση” και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.

Αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις στην αεροπορική και ναυτική βάση, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Πηγή: 902.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

1 hour ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

1 hour ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

1 hour ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

1 hour ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

1 hour ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

1 hour ago

This website uses cookies.