22o Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Κανένα σχόλιο

Για το λαό η δύναμη, η ελπίδα και το μέλλον του

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 22ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ που άρχισαν την Πέμπτη 4 Ιουνίου στο FILOXENIA συνεδριακό κέντρο στην Λευκωσία.

"Sponsored links"

«Στους αγώνες η δύναμη στην Αριστερά η ελπίδα» ήταν το σύνθημα για το κορυφαίο πολιτικό γεγονός, για την Κύπρο, για τους εργαζόμενους, και τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Στο κόμμα της Κυπριακής Αριστεράς (ΑΚΕΛ) οραματίζονται οι απλοί άνθρωποι ως τον πιο ειλικρινή προασπιστή των συμφερόντων τους. Ενάντια στις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές, στα σκληρά μέτρα λιτότητας και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, με αυτά τα συναισθήματα εκατοντάδες σύνεδροι από όλη την Κύπρο πήραν μέρος στο 22ο Συνέδριο.

Η άνετη επανεκλογή του Άντρος Κυπριανού στη θέση του Γ.Γραμματέα της Κ.Επιτροπής του ΑΚΕΛ σηματοδοτεί ότι οι ελπίδες του λαού της Κύπρου είναι στην Κυπριακή Αριστερά (ΑΚΕΛ).

Την διαβεβαίωσή του πως το ΑΚΕΛ ως υπεύθυνη και πατριωτική δύναμη θα δράσει στο Κυπριακό με γνώμονα την επανένωση του νησιού, την λύση που επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς, την οικονομία στο πλαίσιο δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, τόνισε ο Γ.Γραμματέας ο Άντρος Κυπριανού χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγη με 99 ψήφους από 105, ένας ψήφισε κατά και 3 λευκά.

Κόμματα από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο 22ο Συνέδριο. Τα 54 κόμματα και οργανώσεις από 36 χώρες που είχαν παρουσία, και παρεμβάσεις ήταν: Αλγερία (PADS), Βέλγιο Κόμμα Εργατών, ΚΚ Βιετνάμ, ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βρετανίας, Γαλλικό ΚΚ, Γερμανικό ΚΚ, η «DIE LINKE» Αριστερά της Γερμανίας, ΚΚ Δανίας, ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα, Ποτάμι Ελλάδα, PODEMOS Ισπανία, ΚΚ Κόυβας, ΚΚ Λετονίας, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Ιορδανίας, Κόμμα Παλαιστινιακού λαού, PLO Παλαιστίνη, ΚΚ Ρωσίας, ΚΚ Συρίας, ΚΚ Μάλτας, ΚΚΕ Ελλάδα.

Την ΕΕΑ/ΒΠΑ, GUE/NGL εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Ζίμμερ, και ο Άντρεϊ Χούνκο.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου το πρωί πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Ακελ στον ίδιο συνεδριακό χώρο, με τίτλο «Οι απειλές του φασισμού και των αντιδραστικών δυνάμεων στην εποχή του Ιμπεριαλισμού και των πολέμων» με συμμετοχή των κ.κομμάτων που περέστησαν στο 22ο Συνέδριο (ΑΚΕΛ) κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Α. Κυπριανού αναφέρθηκε στην περίοδο που χαρακτηρίζεται από την έκρηξη των ανισοτήτων και των πολέμων με φόντο τις ενεργειακές πηγές, ενώ φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις θέτουν ξανά την ανθρωπότητα ενώπιον μεγάλων κινδύνων στην περιοχή της Μ. Ανατολής, την Ευρώπη, και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΕΔ…

Τους ξένους αντιπροσώπους ενημέρωσε για το Κυπριακό ο εθνικός διαπραγματευτής της Ε/Κ Αντρέας Μαυρογιάννης.

Στο τέλος του Συνεδρίου απονεμήθηκαν μετάλλια στους διατελέσαντες επί 50 χρόνια συντρόφους με επικεφαλή τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Δημ. Χριστοφιά.

"Sponsored links"

Με την λήξη του 22ου Συνέδριου του ΑΚΕΛ όλοι έδωσαν ραντεβού το 2016 γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΑΚΕΛ, που θα συμπεριλαμβάνουν εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο και Ελλάδα.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live