23 θανατοι στη Νορβηγία μπορεί να σχετίζονται με παρενέργειες του εμβολίου – Τι λένε οι Νορβηγικές αρχές

Κανένα σχόλιο

Η Νορβηγία λέει ότι υπάρχει το ρίσκο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό να είναι πολύ επικίνδυνα για πολύ ηλικιωμένους και σοβαρά ασθενείς μετά και τον θάνατο 23 ανθρώπων λίγες ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Από αυτούς τους θανάτους, στους 13 εχει γίνει αυτοψία με τα αποτελέσματα να καταλήγουν στο ότι συνηθισμένες παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να οδήγησαν σε ακραιες αντιδράσεις στους οργανισμούς ηλικιωμένων και ανθρώπων βαριά ασθενών, λέει η Ιατρική Υπηρεσια της Νορβηγίας.

“Για αυτούς που ειναι εύθραυστοι, ακόμη και μαλακές παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να εχουν βαρύτατες συνέπειες”, λέει το Νορβηγικο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγειας.

"Sponsored links"

“Για αυτούς που έχουν μικρο προσδόκιμο ζωής, τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι ελάχιστα”.

Σημειώνουμε ότι η Νορβηγία έχει διαθέσει την 1η δοση του εμβολίου σε 33.000 ανθρώπους, δίνοντας βαρύτητα σε αυτούς που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο. Τα περισσότερα εμβόλια που έχουν γίνει είναι της εταιρείας Pfizer.

H προεδιοποίηση εκ μέρους των νορβηγικών αρχών δε σημαίνει ότι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι πρέπει να αποφύγουν τους εμβολιασμούς. Όμως είναι μία ένδειξη για το τι θα πρέπει να κοιτάνε οι χώρες καθώς εκδίδουν αναφορές για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα εμβόλια. Ο Emer Cooke, ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων ειπε ότι η παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων για τον κορωνοϊό, ειδικα αυτών που βασίζονται σε νέες τεχνολογιες όπως αυτές που χρησιμοποιούν το RNA, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις καθώς η συχνότητα των εμβολιασμών θα αυξάνεται

Οι αλλεργικές αντιδράσεις ως τώρα είναι σπάνιες. Στις ΗΠΑ, οι αρχές έχουν καταγράφει 21 περιπτώσεις ακραιες αλλεργικών αντιδράσεων στο διάστημα μεταξύ 14 και 23 Δεκεμβρίου μετά τη χορήγηση 1,9 εκ. δόσεων του εμβολιου της Pfizer. Πρόκειται για συχνότητα 11,1 περιπτώσεων ανά εκατομμύριο δόσεων.

Αν και τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί ως τώρα στην Ευρώπη έχουν δοκιμαστεί σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων – συμπεριλαμβανομένων εθελοντών σε ηλικίες άνω των 80 και 90 ετών – η μέση ηλικία αυτών που δοκιμάσαν το εμβόλιο ήταν γύρω στα 50 έτη.

Στη Γαλλία, ένα ασθενής πέθανε στο γηροκομείο δύο ώρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου αλλά οι αρχές λένε ότι λαμβάνοντας το ιατρικό ιστορικό του, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο θάνατός του οφείλεται στο εμβόλιο. Η Γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων είπε την Πέμπτη ότι καταγράφηκαν 4 περιπτώσεων σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων και 2 περιπτώσεις ανωμαλιών στην καρδιακή λειτουργία μετά τη λήψη του εμβολίου.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις