11.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

23ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωργικών Εφαρμογών στο ΜΑΙΧ

Ημερομηνία:

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, και στο διάστημα 4-7 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί το 23ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωργικών Εφαρμογών το οποίο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με την υποστήριξη του ΓΕΩΤΕΕ.

Κεντρικό ζητούμενο των εργασιών του συνεδρίου είναι οι νέες μορφές παροχής συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό πληθυσμό ώστε να καταστεί ικανός να δημιουργήσει ή/και να αξιοποιήσει καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές με στόχο τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούνται επίσης νέοι τρόποι εκπαίδευσης των γεωπόνων-συμβούλων ώστε, αποκτώντας κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, να είναι σε θέση να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους γεωργούς να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά (αλλαγές πολιτικών, προστασία περιβάλλοντος, διάθεση προϊόντων, κλπ.).

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 150 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσει την Τρίτη 4 Ιουλίου με συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ειδικοί (πανεπιστημιακοί, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικών και εκπρόσωποι οργανισμών Γ.Ε.) θα συζητήσουν τις πολιτικές της ΕΕ για την καινοτομία, με έμφαση στο Μέτρο της Συνεργασίας (άρθρο 35 της ΚΑΠ, Μέτρο 16 του ΠΑΑ).

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 80 εργασίες ενώ θα πραγματοποιηθούν και 4 στρογγυλά τραπέζια στα οποία θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα και αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ