13.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

24ωρη απεργία από το Σωματείο Εργαζομένων Efood στις 4 Νοεμβρίου

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Εργαζομένων Efood της περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στις 4 Νοεμβρίου με τρία βασικά αιτήματα: την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις στις αποδοχές τους και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι της Efood θα πραγματοποιήσουν απεργιακή μοτοπορεία στις 18:00 με σημείο συγκέντρωσης τη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της Efood:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το σωματείο μας μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στην efood (μισθωτούς, freelancers, υπάλληλους γραφείου, αποθήκη). Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας οι οποίοι δεσμεύτηκαν να μας γνωστοποιήσουν γραπτώς την δική τους αντιπρόταση για την ΕΣΣΕ. Μετά και από την τελευταία άρνηση της εταιρείας να δώσει οποιαδήποτε απάντηση, πραγματοποιήσαμε την 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 23/10 που την ακολούθησε η παρέμβαση με μοτοπορεία στα γραφεία της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να αποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της. Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή σε 24ωρη βάση με την αρχή του «μεταμεσονύκτιου πάρτι των κερδών τους, αρχικά να αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι freelancer. Ξέρουμε πως οδηγώντας μεταμεσονύκτια αυξάνεται ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα και μια τέτοια απόφαση είναι εις βάρος της ασφάλειάς μας. Η απάντησή μας σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες είναι η διεκδίκηση και κατοχύρωση αξιοπρεπών όρων και συνθηκών εργασίας, μέσα από την υπογραφή μιας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,
Δεν θα ανεχτούμε την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας ως λύση για να τα βγάλουμε πέρα. Κανένας από μας δε πρέπει να δεχτεί ότι θα σκοτώνεται στο δρόμο 10 ωρες την ημέρα 6 και 7 μέρες τη βδομάδα, με σπαστά ωράρια, σε 2 και 3 δουλειές για να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια στα καύσιμα, στη συντήρηση των οχημάτων, συνολικά στο κόστος ζωής. Δεν θέλουμε να ζούμε για να δουλεύουμε αλλά να δουλεύουμε για να ζούμε.

Αν μάθαμε κάτι αυτά τα χρόνια είναι ότι μόνο με την συλλογική μας οργάνωση και τον αγώνα κερδίζουμε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα μας. Ξέρουμε καλά ότι όπως το καταφέραμε τον Σεπτέμβρη του ’21 να αποτρέψουμε τον εκβιασμό της εταιρείας, όπως καταφέραμε φέτος να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ, έτσι και τώρα με τον αγώνα μας θα υπογραφτεί και η συλλογική σύμβαση εργασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο. Να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Διεκδικούμε η εταιρεία να υπογράψει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις.

Να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής)

Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται.

Ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/11!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άννα Ντουντουνάκη: «Χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα!

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ....

Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ: Αποχαιρετώντας τον Παναγιώτη (Τάκη) Ρούσσο

Ανακοίνωση Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ: Χθες Σάββατο 9/12 συνοδέψαμε στην τελευταία...