23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ημερομηνία:

Ενάντια στην διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τοποθετείται το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας, και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν απέναντι στις ευθύνες τους απέχοντας από κάθε σχετική διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρει:

«Το Π.Α.Δ.ΔΥ.Α.Α.(Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας), καταγγέλλει με το παρόν ψήφισμα την αδιαλλαξία και την αναλγησία της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κατα-στρατηγώντας αναφαίρετα πολιτειακά δικαιώματα του ελληνικού λαού, μεταβιβάζει, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μια καθαρά δημόσια λειτουργία που έχει καθιερωθεί να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο, σε επαγγελματίες στην ουσία ιδιωτικές συμβολαιογραφικές τοπικές ενώσεις, οι οποίες έχουν οικονομικό όφελος και ειδικό συμφέρον από τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, θίγοντας αφενός, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της διαδικασίας και παραβιάζοντας αφετέρου, την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, αφού επιτρέπει την ενεργοποίηση διεθνών κυκλωμάτων ξεπλύματος μαύρου χρήματος που δεν υποχρεώνονται σε δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις , συγκεκριμένα:

1) Να απέχουν από κάθε διαδικασία που τους εμπλέκει στην εφαρμογή του νόμου. (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β, φύλλο 1884, της 30ης Μαϊου 2017 και υπ’ αριθμ.41756 οικ./2017/2017 απόφασης του κ. Κοντονή που αφορά «την διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων»), καθώς και από κάθε διαδικασία συμβατικού πλειστηριασμου σε καθε-στώς μνημονιακής κατοχής.

2) Να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου της κατά-σχεσης περιουσιακών στοιχείων για οφειλές άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο, μέχρις ότου παυθεί η ισχύς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που έχει ενεργοποιηθεί στη βάση μνημονιακών δεσμεύσεων.

Θεωρούμε οτι η επίσπευση της διαδικασίας αρπαγής της ιδιωτικής, μέσω των πλειστηριασμών (ειδικά των ηλεκτρονικών) και δημόσιας περιουσίας, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ,   πως είναι αντισυνταγματική, ο λαός οφείλει βάσει του ακροτελεύτειου άρθρου (120) του Συντάγμα-τος να αντισταθεί στην μνημονιακή κατοχή.»

 

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)

Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.

"google ad"

Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Τηλ. επικ.: 6955499933, 6979733616

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...