31.8 C
Chania
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026

«25.000 τόνους εκρηκτικών έχει ρίξει το Ισραήλ στη Γάζα» – Νέοι βομβαρδισμοί σε νοσοκομεία και σχολείο

Ημερομηνία:

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες ήταν ο απολογισμός των ανελέητων επιθέσεων του στρατού του Ισραήλ σε νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα την Παρασκευή, με τους νεκρούς στη Λωρίδα να ξεπερνούν τις 9.200.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χτύπησε ασθενοφόρο γιατί με αυτόν τον τρόπο μετακινούνται μαχητές της Χαμάς, χωρίς να δώσει κάποιο στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό. Νέες επιθέσεις έγιναν σήμερα σε δύο νοσοκομεία και ένα σχολείο.

Τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα έχουν φτάσει τις 3.900

Την ίδια ώρα οι IDF συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις, με την πόλη της Γάζας να τελεί «υπό διπλή πολιορκία» και 500.000 άμαχοι να υπολογίζεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και σήμερα Σάββατο βρίσκεται στην Ιορδανία για σύνοδο με ΥΠΕΞ αραβικών χωρών.

Συνεχίζονται οι σποραδικές μάχες ανάμεσα σε ισραηλινό στρατό και Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, με τον Χασάν Νασράλα να δηλώνει στο διάγγελμά του ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Δείτε live εικόνα

Ιορδανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» και ότι δεν θα πρέπει να είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου.

Αν και καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και ότι, αν και «κανείς λογικός άνθρωπος» δεν θα «υποτιμούσε» τον πόνο που ένιωσε το Ισραήλ εκείνη την ημέρα, ο πόλεμος στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Ολόκληρη η περιοχή βυθίζεται σε μια θάλασσα μίσους που θα καθορίσει τις επόμενες γενιές», είπε ο Σαφάντι μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και Αιγύπτου.

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Αίγυπτος καταβάλλει προσπάθειες να παραδώσει βοήθεια και να περιθάλψει τους τραυματίες της Γάζας, είπε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, Σαμεχ Σούκρι, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Μπλίνκεν-ΥΠΕΞ αραβικών χωρών.

Ο Σούκρι επανέλαβε την έκκληση των αραβικών χωρών για «άμεση και εντατική» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «χωρίς κανέναν όρο».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος – Κολυμπάρι από 7 έως 17 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Β.Ο.Α.Κ. Χανίων από 7 έως 17 Σεπτεμβρίου 2026, κατά τις ώρες 22:00-06:00, στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι.

Σύλληψη 21χρονου για άγρα πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας στην Κίσαμο

Σύλληψη 21χρονου στην Κίσαμο Χανίων για άγρα πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης συμμετέχει για 4η χρονιά στη 90ή ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, 5-13 Σεπτεμβρίου 2026. Στο Stand 46 του Κτιρίου 15 παρουσιάζει το αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη.