258 κρούσματα στην Κρήτη – Ανεβαίνουν τα Χανιά – Σαρηγιάννης: Γιατί προκαλεί ανησυχία η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

258 είναι τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα στην Κρήτη σε σύνολο 2.562 κρουσμάτων πανελλαδικά.

Αρνητική πρωτιά για το Ηράκλειο με 111 κρούσματα, με το Ρέθυμνο και τα Χανιά να βρίσκονται πολύ κοντά με 63 και 61 κρούσματα αντιστοίχως. Τέλος, το Λασίθι καταγράφει 23 κρούσματα.

Σαρηγιάννης: Γιατί προκαλεί ανησυχία η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης

"Sponsored links"

Τα τελευταία δεδομένα για την πανδημία του κορωνοϊού αναλύει ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης διαπιστώνοντας επιβράδυνση της αυξητικής πορείας της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Η περίπτωση της Κρήτης, ωστόσο, εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς λόγω της πίεσης που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα στα επιδημιολογικά δεδομένα του νησιού.

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Ρεθύμνου, τα δεδομένα των τελευταίων 24ωρων καταδεικνύουν έντονο ανοδικό κύμα.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ της οποίας προΐσταται ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρει για την Κρήτη:

“Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 112 κρούσματα, παρατηρείται μειωμένος αριθμός σε σχέση με την Πέμπτη και το ανοδικό κύμα που διαμορφώθηκε, ήδη ξεπέρασε κατά πολύ σε ύψος το μέγιστο του 3ου κύματος, που πιθανότατα οφείλεται στο σχετικά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που φέρουν το μεταλλαγμένο στέλεχος Δ (Σχήμα 45).

Στα Χανιά με 49 κρούσματα (Σχήμα 46) έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την Πέμπτη και πλέον και εδώ έχει διαμορφωθεί έντονα ανοδική πορεία, η οποία έφερε τα Χανιά αρκετά πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως κόκκινη περιοχή, με ύψος 4ου κύματος που ξεπέρασε ήδη τα 3 προηγούμενα.

Μειωμένος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 91 κρούσματα, όπου παρατηρείται ένα πολύ έντονα ανοδικό κύμα (Σχήμα 47), το οποίο είναι ήδη 4 φορές ψηλότερο από το 3ο κύμα.

Στο Λασίθι παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων σχέση με την Πέμπτη, καθώς εντοπίστηκαν 23 κρούσματα (Σχήμα 48), με αποτέλεσμα και σε αυτήν την περιοχή να έχει διαμορφωθεί πολύ έντονα ανοδική τάση.

 

"Sponsored links"

Σχήμα 45. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

Σχήμα 46. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

Σχήμα 47. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

Σχήμα 48. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Λασίθι

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live