Τουΐλ
Μισό φλυτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα, δύο αυγά, μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι, τέσσερις κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα και τα περνάτε απ’ το μπλέντερ. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε την μισή αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το βούτυρο. Ανακατεύετε τον χυλό ώσπου να γίνει λείος. Παίρνετε χυλό με κουταλάκι κομπόστας και τον ρίχνετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο με τρόπο ώστε η κάθε κουταλιά χυλού ν’ απέχει ως έξι εκατοστά απ’ την άλλη. Πασπαλίζετε πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα αφού τ’ ανακατέψετε με δύο κουταλιές ζάχαρη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 8 λεπτά. Τα αφήνετε ένα λεπτό τα ξεκολάτε από το ταψί με σπάτουλα και πριν κρυώσουν τα τυλίγετε στο χέρι ξύλινης κουτάλας για να πάρουν το σχήμα που έχουν τα κεραμίδια.

Κουλουράκια βουτύρου
Τριάμισι φλυτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι, ένα κουταλάκι τσαγιού κοφτό μπέικι, αλάτι, ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο, τρία αυγά, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια, δύο κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού, μερικά αμύγδαλα, ζαχαρη.
Κοσκινίζετε τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαζί με το μπέικι και με ένα κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο κει ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, δύο αυγά και ένα κροκάδι αυγού. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε το άρωμα και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε στο μίγμα τμηματικά το αλεύρι, ενώ ανακατεύεται τη ζύμη και προσθέτετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να πλάθεται. Την αφήνετε στο ψυγείο μία ώρα. Ανοίγετε κομμάτια ζύμης σε φύλλο με πάχος ένα εκατοστό περίπου και το κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ που να έχει τρύπα στο κέντρο. Ή πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια. Τα αλείφετε με ασπράδι και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 λεπτά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στην Προκρούστεια κλίνη των σκοπιμοτήτων τα όρια των οικισμών κάτω από 2.000 κατοίκους

Άρθρο του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για τη συρρίκνωση των ορίων των οικισμών κάτω…

7 hours ago

Μετά το τροχαίο με την Πόρσε, η αστυνομία στα Χανιά αυθαιρετεί εις το όνομα της επιβολής του νόμου και της τάξης;

Πληθαίνουν τα κρούσματα αυθαιρεσίας της αστυνομίας στα Χανιά, εις το όνομα της επιβολής του νόμου…

7 hours ago

Νέα Αριστερά: Μετά τη διαφωνία «κορυφής», προσπάθεια για συμβιβασμό με βήμα πίσω από Χαρίτση και τροπολογία Ηλιόπουλου-Καρπόζηλου

Κρίσιμη είναι η σημερινή δεύτερη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς που θα ολοκληρωθεί…

8 hours ago

Χαμάς: Προτείνει απελευθέρωση όλων των ομήρων με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα είναι έτοιμο να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς…

8 hours ago

Το Παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές: Ζωντανή παράδοση από τον 19ο Αιώνα

Την Παρασκευή 18 Απριλίου, αναβιώνει και φέτος το ιστορικό Παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές,…

8 hours ago

Ένα όραμα 4 δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά – Απόφαση ένταξης για το εμβληματικό έργο αποκατάστασης των Ενετικών Νεωρίων Χανίων, ύψους 20.711.095 €

Την απόφαση ένταξης του εμβληματικού έργου της αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης των Ενετικών Νεωρίων Χανίων…

10 hours ago

This website uses cookies.