12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τουΐλ
Μισό φλυτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα, δύο αυγά, μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι, τέσσερις κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα και τα περνάτε απ’ το μπλέντερ. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε την μισή αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το βούτυρο. Ανακατεύετε τον χυλό ώσπου να γίνει λείος. Παίρνετε χυλό με κουταλάκι κομπόστας και τον ρίχνετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο με τρόπο ώστε η κάθε κουταλιά χυλού ν’ απέχει ως έξι εκατοστά απ’ την άλλη. Πασπαλίζετε πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα αφού τ’ ανακατέψετε με δύο κουταλιές ζάχαρη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 8 λεπτά. Τα αφήνετε ένα λεπτό τα ξεκολάτε από το ταψί με σπάτουλα και πριν κρυώσουν τα τυλίγετε στο χέρι ξύλινης κουτάλας για να πάρουν το σχήμα που έχουν τα κεραμίδια.

Κουλουράκια βουτύρου
Τριάμισι φλυτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι, ένα κουταλάκι τσαγιού κοφτό μπέικι, αλάτι, ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο, τρία αυγά, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια, δύο κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού, μερικά αμύγδαλα, ζαχαρη.
Κοσκινίζετε τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαζί με το μπέικι και με ένα κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο κει ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, δύο αυγά και ένα κροκάδι αυγού. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε το άρωμα και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε στο μίγμα τμηματικά το αλεύρι, ενώ ανακατεύεται τη ζύμη και προσθέτετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να πλάθεται. Την αφήνετε στο ψυγείο μία ώρα. Ανοίγετε κομμάτια ζύμης σε φύλλο με πάχος ένα εκατοστό περίπου και το κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ που να έχει τρύπα στο κέντρο. Ή πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια. Τα αλείφετε με ασπράδι και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...