270 υπογραφές από κατοίκους στα Δράμια Αποκόρωνα ενάντια στη σχεδιαζόμενη χάραξη του ΒΟΑΚ

Κανένα σχόλιο

270 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από κατοίκους στα Δράμια Αποκόρωνα σχετικά με τη σχεδιαζόμενη χάραξη του ΒΟΑΚ.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Κύριοι εξ αρχής ξεκαθαρίζομε, ότι δεν είμεθα αντίθετοι με την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ

"Sponsored links"

Διαμαρτυρομεθα όμως έντονα, διότι δεν τηρηθηκαν εκείνα τα οποία μας είχατε υποσχεθεί το 2016.

Εκείνα για τα οποία ,μετά από ευρεία διαβούλευση, υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου και Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

Η απόφαση 113/2016 της επιτροπής περιβάλλοντος, με πρόεδρο τον σημερινό αντιπεριφερειαρχη κ Νικο Καλογερη, προτείνει η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, να γινει νότια της
δεξαμενής του ΤΟΕΒ Δραμιών, για να μη θιγεί ο χαρακτήρας του οικισμού Δραμιών Αποκορώνου και η τουριστική ζώνη ΣΧΟΑΠ Επισκοπής Ρέθυμνου.

Την απόφαση αυτή όχι μόνον το Υπουργείο την αγνοεί, αλλά αρνείται ότι είχε λάβει και γνώση.

Κύριοι η νέα χάραξη που προτείνεται, και που οριστική την επικαλείσθε, καταστρέφει τα πάντα.

1 Καταστρέφει την παραγωγική ζώνη Δραμιών, Επισκοπής, τσιμεντοποιεί, επιχωματώνει 1000 στρέμματα.

2. Καταστρέφει τα αρδευτικά δίκτυα, τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Η οικολογική και περιβαντολογική καταστροφή, είναι τεράστια. Αρχαιολογικοί χώροι, και περιοχές Νatura, αγνοούνται επιμελώς.

4 Το πλήγμα στον τουρισμό θα είναι ανεπανόρθωτο, κανείς δεν μιλεί για αυτό, οι Ευρωπαίοι, δηλαδή θα απολαμβάνουν, από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τη θεά, την ηχορύπανση και το καυσαέριο, εγκλωβισμένοι, μέσα σε δυο σε τρεις αυτοκινητόδρομους.

"Sponsored links"

Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να φτάσουμε πολύ μακριά, συμβούλιο επικρατείας, ευρωπαϊκά δικαστήρια , θα παλέψουμε για κάτι παραπάνω από τις περιουσίες μας ,για τα προβλήματα που τα παιδιά μας ,θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον από αυτή την καταστροφή του περιβάλλοντος, που επιχειρείτε στον τόπο μας

Τέλος προειδοποιούμε αυτούς που εισηγήθηκαν την απόφαση 113/16 ,να τιμήσουν την υπογραφή τους και να την στηρίξουν, διαφορετικά θα έχουν την κατακραυγή της κοινωνίας.

ακολουθούν υπογραφές”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live