21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Πλήθος ανακοινώσεων για την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Πολλές οι ανακοινώσεις και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση στα Χανιά. Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, μία στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10.30 το πρωί από σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και μία δεύτερη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωί από σωματεία και φορείς της Αριστεράς αλλά και του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Να σημειώσουμε ότι οι δημοσιογράφοι απήργησαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση την Κρήτη και κάποιες άλλες περιοχές, αφού η ΕΣΗΕΠΗΝ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία.

Ανακοινώσεις σωματείων που συμμετέχουν στην συγκέντρωση της πλατείας Νέων Καταστημάτων

Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων – Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας:

Οι φοιτητές στο δρόμο μαζί με το λαό!

Όλοι στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει!

Δίνουμε ισχυρή απεργιακή απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου και στον εμπαιγμό περί «τέλους των μνημονίων» που την συνοδεύει, για να ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Οχι τα κέρδη των λίγων», με αιχμή την πάλη για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθηλώνει μόνιμα τον κατώτατο μισθό και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Είναι παραμύθια «ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια». Οι 600 νόμοι των μνημονίων που έχουν ψηφιστεί ήρθαν για να μείνουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που θα υλοποιηθούν το 2019-2020, ενώ έχει δεσμευτεί για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη ανάπτυξη» σε ένα άδικο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία. Οι δυσκολίες που ζούμε και αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, η ανασφάλεια που έχουμε για το μέλλον μας μετά το πτυχίο, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιούν χρόνια τώρα παλιές και νέες κυβερνήσεις. Τα δικαίωμά μας για σπουδές- μόρφωση- δουλειά είναι κόντρα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Την «δίκαιη ανάπτυξη» τη ζούμε ήδη…

  • Τα λεφτά που κόβουν απο τη παιδεία, τα δίνουν στους επιχειρηματίες και το ΝΑΤΟ για να «τονωθούν οι επενδύσεις». Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός συνεχίζει την υποχρηματοδότηση στις σχολές.
  • Τη πενιχρή κρατική χρηματοδότηση για την ανώτατη εκπαίδευση την δίνουν σε μεγαλοεργολάβους που ανά πάσα ώρα αφήνουν τους φοιτητές χωρίς φαγητό, ζεστό νερό, καθαριότητα.
  • Οι κατηγοριοποιήσεις των αποφοίτων, το ατελείωτο, πανάκριβο κυνήγι πιστοποιητικών που μας περιμένει μετά το πτυχίο, είναι επιταγές των επιχειρηματιών για να «διαλέγουν» φτηνό και ευέλικτο δυναμικό που θα τους βγάλει τη δουλειά.
  • Οι μισθοί πείνας, η ανασφάλιστη δουλειά, το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι «πλεονέκτημα» για τα μονοπωλιακούς ομίλους για να είναι πιο ανταγωνιστικοί.
  • Μοιράζουν στους νέους και το λαό ψίχουλα με μερίσματα και επιδόματα για να κρύψουν το μεγάλο φαγοπότι που στήνουν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μόνο στους καναλάρχες χάρισε 20 εκατ. ευρω το χρόνο για δέκα χρόνια!

Με τους συλλόγους για τις ανάγκες μας, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων!

Κάθε ένας από εμάς προσπαθεί καθημερινά να σπουδάσει, να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για να δουλέψει αύριο, για να έχει αποτέλεσμα και διέξοδο αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να γίνει αγώνας, διεκδίκηση, συλλογική οργάνωση και δράση!

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Τα προβλήματά μας είναι κοινά, ο αντίπαλος είναι κοινός, οι ανάγκες μας το ίδιο. Ο καθένας μόνος του είναι ευάλωτος, εύκολος στόχος στα σχέδια που μας ετοιμάζουν. Η δύναμή μας είναι η οργάνωση, η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση. Σαν μια γροθιά μέσα από τους συλλόγους μας, με συμμάχους μας  το λαό, τους εργαζόμενους μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Κάνουμε πέρα τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής που στις σχολές  βάζουν εμπόδιο στον αγώνα μας, που έχουν στόχο οι σύλλογοι μας να γίνουν συνεργάτες των υπουργείων και των επιχειρηματιών, που επιδικώκουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στις σχολές για να κόβουν και τα ράβουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι αγώνες μας από την αρχή της χρονιάς για την σίτιση, την στέγαση, τις μεταφορές, τις προσλήψεις προσωπικού, οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τους συλλόγους μας, οργανώνουμε τη συζήτηση και δράση με συνελεύσεις ετών και τμημάτων. Συντονίζουμε την δράσης μας με τους εργαζόμενους στην απεργία στις 28 Νοέμβρη και με τους συμφοιτητές μας στην πανελλαδική συνάντηση των φοιτητικών συλλόγων την Κυριακή 2 Δεκέμβρη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!

  • Κρατική χρηματοδότηση, φοιτητική μέριμνα, σίτιση-στέγαση για όλους δωρεάν, μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα.
  • Να εγκριθούν όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών που δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
  • Θέλουμε το πτυχίο μας να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Δεν δεχόμαστε τους μισθούς πείνας-κανείς κάτω των 751 ευρώ, να καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός άνω και κάτω των 25 ετών. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις φοιτητών-ιδρυμάτων- πτυχίων και αποφοίτων που ενισχύονται με την εισαγωγή μονοετών και διετών σπουδών.
  • Έξω οι επιχειρήσεις και οι εργολαβίες από τις σχολές και τις εστίες. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Κανείς μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε, οργανώσουμε την αλληλεγγύη μέσα από τους συλλόγους μας. Κανένα σπίτι εργατικών- λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη! Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Ο οργανωμένος αγώνας μας μαζί με τον εργαζόμενο λαό, τους μικρούς φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, είναι η δύναμή μας. Κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που υλοποιούν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας για μόρφωση-δουλειά-ζωή, υπάρχει η πραγματική ελπίδα για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας, να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.

Συμμετέχουμε:

  1. Τετάρτη 28/11 – Στις 9.30 : Προσυγκέντρωση φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων και σχολείων στον πεζόδρομο της Κοραή. Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων. Να αναβληθούν τα εργαστήρια για να υπάρξει συμμετοχή στην απεργία, να μην μπει καμία απουσία σε φοιτητές που θέλουν να κινητοποιηθούν.
  2. Κυριακή 2/12  στην Πανεπιστημιούπολη 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) θα πραγματοποιηθεί η 9η Πανελλαδική Συνάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων. Οι εργασίες της Συνάντησης θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΟΥΡΝΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Συνάδελφοι αγρότεςκτηνοτρόφοι

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 10πμ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια:

  1. Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.
  2. Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.
  3. Στους πλειστηριασμοί και τις κατασχέσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016.

Συμμετέχουμε με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικούμε ως αγροτικό κίνημα, με διακριτή παρουσία στην συγκέντρωση και την συμβολική συμμετοχή αγροτικών μας οχημάτων.

Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μέσα από τους αγωνιστικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας και συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα με την μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Νίκαια Λάρισας.

Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες κόντρα στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση και τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Νοέμβρη διεκδικώντας:

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστέςΆμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσειςενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απόλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτερες συτνάξεις 600€. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ΥγείαΠρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Σύλλογος Γυναικών Χανίων

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καταγγέλλει τη συνέχιση της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με αφορμή τη δίωξη αλλά και τη σύλληψη η οποία ασκήθηκε την Πέμπτη 14/3/2013 από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων. Το «έγκλημα» τους ήταν ότι υπερασπήστηκαν το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία. Η δίωξη έρχεται από την εποχή των κυβερνήσεων Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι στη γραμμή υπεράσπισης των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με την «επιστροφή στην κανονικότητα και τους πανηγυρισμούς» για την έξοδο από τα μνημόνια, έχει στον προσανατολισμό της την καταστολή και τρομοκράτηση του ταξικού εργατικού κινήματος, την προσπάθεια καταστρατήγησης στο δικαίωμα της απεργίας, στέλνει την ασφάλεια στις εργατικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, τα ΜΑΤ στις εργατικές συγκεντρώσεις, σε συγκεντρώσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή η οποία τη συνοδεύει με την οργάνωση και την πάλη μας.

  1. Καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
  2. Όλοι και όλες την Τρίτη 27 Νοέμβρη και ώρα 10:00π.μ στα δικαστήρια.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:00π.μ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Τα παιδία μας, οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων, με ιδιαίτερη ένταση, τις τελευταίες μέρες. Ομάδες που δεν κρύβουν το ακροδεξιό τους πρόσωπο, χρησιμοποιώντας κάποιους μαθητές, εξωσχολικούς και γονείς, με χειριστικό τρόπο αλλά και με απειλές, προσπαθούν να επιβάλλουν σε διάφορα σχολεία “εθνικιστικές απόψεις” αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό δρουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα η εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το Μακεδονικό, την υπόθεση Κατσίφα κ.ά., επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Με τρομακτική ευκολία αυτοί οι ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για τη χώρα και το λαό μας.

Η στόχευση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Οι φασίστες δεν εξυπηρετούν μόνο την επιχείρηση άλωσης και ξαναγραψίματος της Ιστορίας του τόπου, στοχεύουν στις νεανικές συνειδήσεις για να νομιμοποιηθεί σε αυτές ο φασισμός, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα, αθωώνοντας έτσι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Επιδιώκεται το ξέπλυμα της ΧΑ ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στηρίζεται για το σκοπό αυτό ποικιλόμορφα από το σύστημα, από τη μεγαλοεργοδοσία. Η ιδεολογία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα στηρίζει αυτά των πλουσίων.

Η λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτέλεσμα της δράσης του κεφαλαίου με σκοπό το κέρδος, η αμάθεια και η πολιτιστική παρακμή, αποθρασύνουν τη φασιστική ΧΑ, τρέφουν τον εθνικισμό και το φασισμό.

Να μην επιτρέψουμε την πατριδοκαπηλία και την εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στα παιδιά μας και να επιβάλλουν τη ρατσιστική στοχοποίηση μεταναστών.

Να πούμε καθαρά ότι το πρόγραμμα της ΧΑ και του φασισμού στάζει αίμα από τα εκατομμύρια νεκρών που προκάλεσαν κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, κρύβει πόνο και δράμα που προκάλεσαν στις λαικές οικογένειες οι δωσίλογοι , οι ταγματασφαλίτες και οι ΜΑΥδες. Το τι είναι φασισμός το γνωρίζουν τραγικά η Κάνδανος τα Ανώγια η Μαλάθυρος , το Κοντομαρί και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τα παιδία μας χρειάζεται να μπούμε μπροστά για το ψωμί το μεροκάματο την δουλειά με δικαιώματα το σχολείο που θα βγάζει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι γρανάζια για τις μηχανές παραγωγής κέρδους για τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια .

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:00π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ν. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ανακοινώσεις σωματείων που συμμετέχουν στην συγκέντρωση της πλατείας Δημοτικής Αγοράς

Ταξική Πορεία

28 Νοέμβρη: ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αντίσταση και διεκδίκηση είναι ο δικός μας δρόμος!

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να διατηρήσει το παραμύθι της «εξόδου από τα μνημόνια». Και

θέλει να αποδεχτούμε σαν «κανονικότητα» τη φτώχεια, το αδιέξοδο, την παντελή έλλειψη προοπτικής. Έχουμε όμως χορτάσει από τα διάφορα παραμύθια των «σωτήρων» μπροστά στις επόμενες (κάθε φορά και κάθε είδους) εκλογές. Από αυτούς που υπόσχονται «λύσεις» και εννοούν το βύθισμα του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας πιο βαθιά στην εξαθλίωση, την υποθήκη της δουλειάς και της ζωής τους για δεκαετίες ατέλειωτες στο ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο.

Μας καλεί, λοιπόν, η κυβέρνηση να πούμε κι ευχαριστώ για έναν προϋπολογισμό που κατακλέβει το λαό, γιατί δήθεν σώζονται οι συντάξεις. Μόνο που οι συνταξιούχοι παίρνουν ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, πληρώνουν αδρά για την περίθαλψή τους, παλεύουν να συμβάλουν σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς που δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές ανάγκες. Για τους αυριανούς συνταξιούχους δε, ούτε λόγος: οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και η βιωσιμότητα των ταμείων πιο σημαντική από τη βιωσιμότητα των συνταξιούχων. «Πάλι καλά» που η κυβέρνηση έχει «κοινωνικό πρόσωπο» και διανέμει ελεημοσύνη στο λαό που η ίδια ληστεύει και φτωχοποιεί κατά εκατομμύρια.

Δεν θα πάρουμε άλλη «σωτηρία», που όλο μας περιμένει στο τέλος του τούνελ κι όλο απομακρύνεται. Όσο μας έσωζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις άλλο τόσο μας σώζει κι η σημερινή κι άλλο τόσο θα μας σώσει κι η επόμενη, όποια κι αν είναι. Χορτάσαμε από «αναγνώριση των θυσιών» και υπομονή για «καλύτερες μέρες».

Μπροστά μας βρίσκονται ακόμα χειρότερες μέρες, ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, ακόμα μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Η «ανάπτυξη» που τάζουν οι αμερικανο-ευρωπαίοι προστάτες της ντόπιας άρχουσας τάξης είναι δωράκια για τους κυβερνώντες –νυν και επίδοξους–, σε μια προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι για το ξεπούλημα της χώρας και τη μετατροπή της σε μια τεράστια νατοϊκή βάση, ορμητήριο θανάτου για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που βάζουν στο στόχαστρο τη δική μας ζωή, διακινδυνεύουν τις σχέσεις μας με τους γειτονικούς λαούς, ναρκοθετούν το μέλλον των παιδιών μας.

Χορτάσαμε κι από εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία κι εξευτελισμούς. Να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους σε εργοτάξια, δρόμους και εργοστάσια. Να μας λένε ότι «με τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα» και να «κοιτάμε τη δουλίτσα μας». Μόνο που η «δουλίτσα» έχει γίνει το διάλειμμα από την ανεργία, ο μισθός έχει γίνει φιλοδώρημα, τα δικαιώματα έχουν γίνει χάρες του αφεντικού (αν και όποτε θέλει και «μπορεί»).

Χορτάσαμε και από τους δήθεν φίλους. Από τους καλοπληρωμένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που έχουν γίνει ένα με το κράτος και την εργοδοσία. Που κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος για να κρατάνε τους εργαζόμενους στο περιθώριο και να τους οδηγούν από ήττα σε ήττα.

Από τις μεγαλόστομες –δήθεν ταξικές– διακηρύξεις του ΠΑΜΕ που γίνονται δικαιολογία για τη διάσπαση των εργαζομένων. Που αναπαράγουν τις κοινοβουλευτικές και εκλογικές αυταπάτες, και καταθέτουν τη μία πρόταση νόμου μετά την άλλη, υπονομεύοντας την έννοια του ταξικού αγώνα και της ταξικής διεκδίκησης.

Στην απεργία, όσο υπονομευμένη κι αν είναι από αυτούς που την προκηρύσσουν, οι εργαζόμενοι μετριόμαστε. Μας μετράει ο εργοδότης, Μας μετράει η κυβέρνηση. Μας μετράνε οι ξένοι επικυρίαρχοι, οι οποίοι μάλιστα καταγράφουν και τα αντίστοιχα στατιστικά. Το βασικότερο είναι ότι μετριόμαστε εμείς οι ίδιοι. Μετράμε τις δυνάμεις μας, τις δυνατότητές μας, την αλληλεγγύη και τη συγκρότησή μας. Γιατί μόνο χτίζοντας τις δικές μας δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά, θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή τους πολιτική, να ματαιώσουμε τους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς τους, να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και ζωής.

– ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

– ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

– ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!

– ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Παρά το γεγονός ότι οι διαγκωνισμοί των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ με μια σειρά άλλους αυτόκλητους εκπροσώπους της εργατικής τάξης και των εργαζομένων υπονομεύουν εξ αρχής των απεργία στις 28/11.

Παρά το γεγονός ότι ποτέ άλλωστε οι εργατοπατέρες δε φρόντισαν για τη στήριξη των υπαρκτών εστιών αντίστασης των εργαζομένων που θα μπορούσαν μεθοδικά να κλιμακωθούν σε μία και περισσότερες αποτελεσματικές γενικές απεργίες.

Παρά και κόντρα τέλος (και με πλήρη επίγνωση) των αρνητικών συσχετισμών σε βάρος της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί κάθε εργαζόμενο να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο την 28η Νοέμβρη, σαν μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Η επίμονη αντίσταση στην επίθεση του κεφαλαίου, που υπηρετεί αποτελεσματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και θα συνεχιστεί και από την όποια επόμενη κυβέρνηση, είναι ανάγκη ζωής για τον κόσμο της δουλειάς η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μπορεί και πρέπει να δυναμώσει!

Όλοι στην προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. της Ταξικής Πορείας στις 28 Νοέμβρη, μπροστά στο Δημαρχείο.

ΣΕΚ Χανίων

ΧΑΝΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10.30ΠΜ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, προχωράμε σε απεργία που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ. Είναι το επόμενο απεργιακό βήμα για όλους τους εργαζόμενους, μετά την απεργία στις 14 Νοέμβρη που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Ξαναβγαίνουμε μαζικά στους δρόμους για να βάλουμε στο κέντρο των εξελίξεων το εργατικό κίνημα και τη δύναμη του να κερδίζει απέναντι στην κυβέρνηση και τα αφεντικά.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε: Η Αχτσιόγλου προχώρησε στην ένταξη 1.300 εργαζομένων της COSCO στα ΒΑΕ μετά την πολυήμερη απεργία του καλοκαιριού. Οι προσλήψεις που υπόσχεται το υπ. Υγείας και η παραμονή στην δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων, έγιναν εξαιτίας ενός μαζικού κινήματος στα νοσοκομεία που δυο χρόνια τώρα βρίσκεται στο δρόμο. Η δύναμη των αγώνων είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις όποιες κατακτήσεις. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις του Τσίπρα, αλλά και για να ξηλώσουμε πλευρές των μνημονιακών πολιτικών που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει καν (πχ Ιδιωτικοποιήσεις), είναι η επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη και η κλιμάκωση των απεργιών.

Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, διεκδικούμε μονιμοποιήσεις και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους. Για να μην μειωθούν οι συντάξεις, να μην περικοπεί το επίδομα των ΒΑΕ, αντίθετα να ενταχθούν περισσότεροι κλάδοι και να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Κλιμάκωση των αγώνων μας

Η απεργία στις 28 Νοέμβρη έχει βγει μέσα από την πίεση ενός ολόκληρου απεργιακού κύματος που έχει ξεδιπλωθεί από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έξοδο από τα μνημόνια. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη είχαμε το Βοήθεια στο σπίτι, την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ, τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, το Υπ Πολιτισμού, τους εκπαιδευτικούς, την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη. Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχουμε μάχες πολλών σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τον αναβρασμό στις συγκοινωνίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τις απεργίες στο Ωνάσειο την ΕΡΤ, την ΔΕΣΦΑ, αγώνες που συνεχίζουν το απεργιακό κλίμα που εγκαινίασαν οι εργαζόμενοι στην Cosco το καλοκαίρι. Όλο αυτό το απεργιακό μπαράζ είναι που ανάγκασε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στις απεργίες. Παρά τις μανούβρες και τις κομπίνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών με τις ημερομηνίες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Η επιτυχία της απεργίας θα δώσει ώθηση στις μάχες που έχουμε μπροστά μας σε επιμέρους χώρους. Στους εργολαβικούς της ΔΕΣΦΑ που απεργούν για μονιμοποίηση, στους εργαζόμενους του Ωνάσειου και της cosco για τις συλλογικές συμβάσεις, στα νοσοκομεία και στην εκπαίδευση.

Δεν περιμένουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να οργανώσουν την απεργία. Η ΓΣΕΕ το προηγούμενο διάστημα έκανε κάθε προσπάθεια για να σαμποτάρει την κοινή απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων και ξοδεύει περισσότερο χρόνο για συνεργασίες με την «κοινωνική συμμαχία» πάρα για να οργανώσει τις εργατικές αντιστάσεις.

Γι’ αυτό η απεργία χρειάζεται να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τον μαχητικό κόσμο για να έχει επιτυχία και να βοηθήσει να ξεδιπλωθεί η δυναμική των αγώνων την επόμενη περίοδο. Με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς που να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, να κερδίσουμε όλους τους συναδέλφους/φισσες στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Να προβάλουμε την εργατική προοπτική, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων
Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Όχι ιδιωτικοποιήσεις

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...