22.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

28 Ιουνίου | 2-3-4 Ιουλίου | «Θερινό Σχολείο» στη Βυζαντινή & Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων

Ημερομηνία:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσεων σε μουσεία αρμοδιότητάς της, διοργανώνει τον α΄ κύκλο συναντήσεων «Θερινό Σχολείο» για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Βυζαντινή & Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων (οδός Θεοτοκοπούλου 78).

  • Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν (με την επίδειξη του Δελτίου Ελεύθερης εισόδου σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και Μνημεία του Κράτους).
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (10 ανά ομάδα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με απαραίτητη την κράτηση θέσης iiiii

   28210 53033 | Δευτέρα-Παρασκευή | 09:00-11:00 | Χ. Μπούρμπου  .

Πρόγραμμα

Α΄ Ομάδα: 28 Ιουνίου 2024 | ώρα 9:30-12:00

Β΄ Ομάδα: 02 Ιουλίου 2024 | ώρα 9:30-12:00

Γ΄ Ομάδα: 03 Ιουλίου 2024 | ώρα 9:30-12:00

Δ΄ Ομάδα: 04 Ιουλίου 2024 | ώρα 9:30-12:00

Θεματική ενότητα α΄κύκλου: «Τα Μουσεία για τον πλανήτη»

Το σύγχρονο Μουσείο είναι επίκαιρο και αφουγκράζεται τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Στον α΄ κύκλο του «Θερινού Σχολείου», μέσα από τον δημιουργικό διάλογο και τη συμμετοχή σε μικρά εργαστήρια, εξερευνούμε τον ρόλο του Μουσείου ως βασικό πρωταγωνιστή στα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Πώς μια μαθητική επίσκεψη στο Μουσείο μπορεί να δώσει το έναυσμα όχι μόνο για να συζητήσουμε πάνω στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και για θέματα που άπτονται της καθημερινής ζωής; Πώς η ιδέα της δημιουργίας ενός «μουσείου τσέπης» συνδέει τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τις προσωπικές/συλλογικές μας μνήμες και ευαισθησίες; Στόχος της συνάντησης είναι η αναζήτηση των κατάλληλων ερεθισμάτων, ώστε η επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο να μην αποτελεί μια απλή περιήγηση στο παρελθόν, αλλά να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ουσιαστικής σύνδεσης με το παρόν και το μέλλον.

Χώρος: Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων | οδός Θεοτοκοπούλου 78

Διάρκεια ξενάγησης: Δυόμισι ώρες

Σημείο και ώρα συνάντησης: Είσοδος Συλλογής στις 09:30

Ελεύθερη συμμετοχή (με την επίδειξη του Δελτίου Ελεύθερης εισόδου σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και Μνημεία του Κράτους-απαραίτητη η κράτηση θέσης → ‘ 28210 53033)

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....