13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χημείας. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός  διαγωνισμός  Χημείας διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών και από τα κατά τόπους Περιφερειακά  Τμήματα της.

 Σκοπός του διαγωνισμού είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το μάθημα της Χημείας, του μαθήματος που παρέχει σημαντικές και απαραίτητες γνώσεις, χρήσιμες και για την καθημερινή ζωή (περιβάλλον, γεωργία, διατροφή, τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, κλπ). Οι παραπάνω χημικές  γνώσεις προετοιμάζουν  τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και ικανούς για την συνέχιση των σπουδών τους σε πολλούς άλλους επιστημονικούς τομείς. Επίσης σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή των μαθητών που θα μας εκπροσωπήσουν στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας. Εξεταστικό κέντρο για τα Χανιά  ορίστηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χανίων   το Γ. Λύκειο Ακρωτηρίου .

Οι εξεταζόμενοι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται εκεί στις 8.15 π.μ . Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 3 ώρες μετά την παραλαβή των θεμάτων και επιτρέπεται (απαιτείται) η χρήση υπολογιστή τσέπης .

  •   Από το διαγωνισμό αυτό θα βραβευτούν 15 μαθητές της Β και 15 μαθητές της Γ Λυκείου με την μεγαλύτερη βαθμολογία Πανελλαδικά . Οι μαθητές αυτοί θα βραβευτούν από την ΕΕΧ σε ειδική εκδήλωσή της . Επίσης από το διαγωνισμό θα επιλεγούν 6 μαθητές από αυτούς που εξετάστηκαν στα θέματα της Γ΄ Λυκείου και 4 από αυτούς που εξετάστηκαν στα θέματα της Β΄ Λυκείου, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες με αυτούς).
  • Η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή τους και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ανόϊ του Βιετνάμ (τον Ιούλιο 2014).

Οι Χανιώτες μαθητές έχουν πολλές φορές διακριθεί στον παραπάνω διαγωνισμό πράγμα που θα πρέπει να επιδιώξουν και φέτος, με  την συνδρομή των καθηγητών τους  και τις ευχές του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της    ΕΕΧ, για καλή επιτυχία.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...