«30.000 κρούσματα στις 15 Ιουλίου» – Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη – «Τα στελέχη Ο4 και Ο5 που επικρατούν είναι εξαιρετικά νοσογόνα»

Κανένα σχόλιο

Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρθηκε τη Δευτέρα (13/06) στην πανδημία του κορονοϊού και τόνισε ότι «τα στελέχη Ο4 και Ο5 που επικρατούν είναι εξαιρετικά νοσογόνα».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο MEGA, ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε: «Εδώ και ημέρες έχουμε προειδοποιήσει ότι επίκειται μια έξαρση, η οποία οφείλεται στο ότι έχουμε χαλαρώσει και ότι στο δυναμικό των επαφών μας συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στις διακοπές. Υπάρχουν δυνατότητες επαφών που δεν υπάρχει η κατάλληλη προφύλαξη, οι οποίες οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα».

Εν συνεχεία, ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα στελέχη Ο4 και Ο5 έχουν επικρατήσει σχεδόν πλήρως πλέον και, αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία εικόνα αυξανόμενου δείκτη μεταδοτικότητας στον κεντρικό τομέα Αθηνών, σε όλη σχεδόν την Αττική, στον Πειραιά, στην Κρήτη. Μιλάμε για ένα ποσοστό που έχει ανοδική τάση. Πολλά κρούσματα δεν προσμετρώνται λόγω του ότι δεν πάνε να το δηλώσουν. Εάν αυτά τα στελέχη ακολουθήσουν το μοτίβο της Ο2, τότε δεν θα έχουμε πίεση στο υγειονομικό σύστημα».

"Sponsored links"

Πάντως, ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε: «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει εξισορρόπηση ως προς τους διασωληνωμένους. Όσον αφορά στα μέτρα, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράφει τι μπορεί να γίνει, ωστόσο αν όλοι τηρήσουμε το μέτρο της ατομικής ευθύνης και διατηρήσουμε τη μάσκα όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει ανασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον, δεν θα χρειαστεί να παρθούν οριζόντια μέτρα απομόνωσης. Πρέπει να δείξουμε τη στοιχειώδη ατομική ευθύνη».

Στην κορύφωση του πανδημικού κύματος, η οποία αναμένεται λίγο μετά τις 15 Ιουλίου, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 30.000, όπως είπε σήμερα ο Νίκος Τζανάκης, ενώ υπογράμμισε ότι για σήμερα προβλέπει 17.000-22.000 κρούσματα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

«Στις 15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία. Εάν ακολουθήσουμε το μοτίβο Πορτογαλίας που μας «μοιάζει» πάρα πολύ και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά τα κρούσματα, κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η Όμικρον 2, 20.000 με 30.000 κρούσματα στις αιχμές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. «Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».

Κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κοινωνικές ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Τέταρτη δόση

Σε ό,τι αφορά στην τέταρτη δόση ο κ. Τζανάκης, παροτρύνει όσους είναι άνω των 60 ή έχουν συνοδά νοσήματα να το κάνουν και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν.

«Κάτω από 50, όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις ή τρεις δόσεις συν νόσο και δεν έχει σοβαρά προβλήματα ή έχει καλά ρυθμισμένα συνοδά νοσήματα, μια υπερτασούλα, λίγο θυρεοειδή, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να έρθει να κάνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχει πουθενά, κανένα εύρημα που να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια ωφέλεια εξ αυτού», τόνισε.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live