33% αύξηση οι κρατικές παρακολουθήσεις χωρίς αιτιολογία (!) το 2021 σε σχέση με το 2019

Κανένα σχόλιο

Διαστάσεις έχουν λάβει οι εντολές για κρατικές υποκλοπές χωρίς αιτιολογία, τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΑΑΔΕ που αποκάλυψε ο συνάδελφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα» αρχές Ιουνίου, οι «αόρατες» παρακολουθήσεις σημείωσαν αύξηση το 2021 κατά 13% σε σχέση με το 2020 και 33% σε σχέση με το 2019!

Το 2021 εκδόθηκαν 15.475 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας έναντι 13.751 το 2020 και έναντι 11.680 αιτημάτων το 2019!

Στην έκθεση της ΑΑΔΕ μεταξύ άλλων τονίζεται πως «οι αριθμοί που αναφέρονται αφορούν το πλήθος των διατάξεων που εκδίδονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και κοινοποιούνται στην ΑΑΔΕ και όχι τον αριθμό των συνδέσεων/ατόμων για τα οποία διατάσσεται η άρση του απορρήτου».

"Sponsored links"

Γεγονός που σημαίνει ότι οι σύνδεσμοι/άτομα είναι αρκετά πολλαπλάσιοι, με το ζητούμενο να είναι πώς καθορίζεται ο όρος «εθνική ασφάλεια» και αν μέσω αυτού γίνονται παράτυπες παρακολουθήσεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η έκθεση της ΑΑΔΕ εκφράζει τις ανησυχίες της για το θέμα, καθώς σημειώνει και τα εξής: «Ειδικότερα, η παράλειψη αιτιολογίας αποκλείει τον δικαστικό έλεγχο ως προς την τήρηση των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας και της αρχής της αναλογικότητας-γεγονός που θέτει αυτοτελή ζητήματα σε σχέση με τις αρχές και τα minima του κράτους δικαίου».

Όταν αυτά τα λέει η έκθεση της ΑΑΔΕ μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα; Ιδίως τώρα, με τον θόρυβο που ξέσπασε με την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη;

Β. Σκ.

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live