17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Συντριβή Stealth μαχητικού F-35B από το Queen Elizabeth νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ένα βρετανικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35B που επιχειρούσε από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στη θάλασσα, κατά την διάρκεια πτήσης, σύμφωνα με όσα αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το veteranos.gr, το Βρετανικό Πολεμικό  Ναυτικό με το HMS Queen Elizabeth (R08) και το HMS Defender νοτιοανατολικά της Κρήτης πιθανότατα αναζητούν το εξαφανισμένο F-35.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Βρετανός πιλότος F-35 που πετούσε από το HMS Queen Elizabeth εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια μιας τακτικής πτήσης στη Μεσόγειο γύρω στις 10: 00 ώρα ΗΒ

Το αεροπλανοφόρο και μερικά από τα υποστηρικτικά πλοία του είχαν μόλις ολοκληρώσει τη διέλευση της διώρυγας του Σουέζ προς τα βόρεια και εισήλθαν στη Μεσόγειο όταν χάθηκε το F-35.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε και ευτυχώς ανασύρθηκε με ασφάλεια στο πλοίο , τα διαθέσιμα στο κοινό γεγονότα είναι περιορισμένα, εν αναμονή της έρευνας. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι το ατύχημα συνέβη αμέσως μετά την απογείωση.

Εκπρόσωπος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος ήταν Βρετανός και το F-35  ήταν ένα από τα οκτώ αεροσκάφη της Μοίρας 617 που πετούσαν προσωπικό της RAF και του RN και όχι ένα από τα δέκα που ανήκαν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...