Σοκάρουν τα στοιχεία για την φτώχεια και τις ανισότητες στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το προφίλ των ατόμων που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση – Η γεωγραφική κατανομή εντός της Κρήτης

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τη φτώχεια και τις ανισότητες στην Κρήτη, στα οποία αναφέρθηκαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς όπως και η Προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου κοινωνικής ένταξης Κατερίνα Βλασάκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

Ο μέσος όρος της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού φτάνει το 27.5% στην Ελλάδα, ενώ στην Κρήτη αγγίζει το 26.8%. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας του 2020 (εισοδήματα του 2019) η εισοδηματική φτώχεια στην περιφέρεια της Κρήτης (14%), είναι χαμηλότερη από το σύνολο της χώρας (17,7%) και από τις χαμηλότερες μεταξύ των περιφερειών της χώρας.

"Sponsored links"

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πλήττονται άτομα μέσης ηλικίας, άγαμα, ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως άνεργοι και «φτωχοί εργαζόμενοι», ενώ σωτήριες είναι οι συντάξεις των ηλικιωμένων.

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live