Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τη Γεωργία

Κανένα σχόλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξαιρετικά μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Φεμινιστικές συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, καλούν στην κινητοποίηση με αίτημα να μην υπάρξει οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

Καλώντας στη συγκέντρωση η φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat, μία εκ των πρωτοβουλιών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από τη μεριά μας, θα φωνάζουμε ξανά και ξανά καμία ανοχή στους βιαστές και σε οποιαδήποτε αντίληψη κατηγορεί τις επιζώσες προσπαθώντας να τα φιμώσει και να κανονικοποίησει τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Για ακόμα μία φορά, καθεμία έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει, ντυμένη όπως θέλει, να πιει όσο θέλει και να συνευρεθεί αν το θέλει με όσους θέλει, χωρίς να βρεθεί ναρκωμένη και κακοποιημένη. Όποια αντίληψη κατηγορεί το θύμα μεγαλώνει την οργή μας και θα μας βρει παντού απέναντι της.

»Στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όλα τα θύματα του κυκλώματος βιασμού και θα είμαστε εδώ να παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη αδερφή μας στην ίδια θέση και οι θύτες να τιμωρηθούν. Παίρνουμε δύναμη από την επιζώσα που καταθέτει ότι ”θα προχωρήσει νομικά και δεν θα κάνει πίσω ώστε να μην συμβεί σε καμία άλλη κοπέλα ότι της συνέβη”. Απέναντι στο κύκλωμα κακοποιητών, το ξέπλυμα από τα ΜΜΕ και την αστική δικαιοσύνη.»

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live