Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στον Περιφερειάρχη για την παράκαμψη Τοπολίων

Κανένα σχόλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης με ερώτησή της προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης ζητά ενημερωση σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της παράκαμψης Τοπολίων.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Τις δίκαιες αντιδράσεις και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας Κισσάμου προκαλούν οι καθυστερήσεις του έργου που αφορά την παράκαμψη του οικισμού, της σήραγγας και του φαραγγιού των Τοπολίων, στον οδικό άξονα προς Χρυσοσκαλίτισσα. Ειδικά για την παράκαμψη των Τοπολίων, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2015, πολλές είναι οι καταγγελίες για τη βραδυπορία των εργασιών.

"Sponsored links"

Η περιφερειακή αρχή έχει τεράστιες ευθύνες (πχ για τις μεγάλες ελλείψεις των μελετών στο κομμάτι της γεωτεχνικής έρευνας) που συνεχώς «σκοντάφτει» το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά, τόσο μέσα από την άμεση όσο και την έμμεση φορολογία. Και επιπλέον πληρώνουν «πανωπροίκι» για συμπληρωματικές συμβάσεις, αποζημιώσεις για ζημιές των εργολάβων, όσο και με τις διαρκείς καθυστερήσεις κτλ.

Είναι προφανές ότι, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της περιφέρειας, γίνεται «γεφύρι της Άρτας» ένα έργο αναγκαίο που θα έλυνε κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή, αφού η υφιστάμενη χάραξη, η οποία διέρχεται από τον οικισμό και το φαράγγι των Τοπολίων, είναι ανεπαρκής και προβληματική.

Η κατάσταση αυτή είναι ένα μόνο στοιχείο από τις πολλές ελλείψεις και την προβληματική πορεία έργων που αφορούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Έργα, που στα πλαίσια του κατ’ ευφημισμόν συστήματος δημοσίων έργων του αστικού κράτους, ακόμη και τα ελάχιστα που προγραμματίζονται, προχωράνε με πολύ αργό ρυθμό, δε σχεδιάζονται ολοκληρωμένα και βρίσκονται πάντοτε συνδεδεμένα με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του «κόστους – οφέλους».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η περιφερειακή αρχή :

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την άμεση ολοκλήρωση του έργου που αφορά την παράκαμψη των Τοπολίων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live