17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι γονείς του 3ου Γυμνασίου Χανίων ζητούν λύσεις στην είσοδο εξωσχολικών με παραβατικές συμπεριφορές

Ημερομηνία:

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Χανίων με επιστολή του την οποία έχει αποστείλει στις αρμόδιες αρχές από 25 Φεβρουαρίου ζητά να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα της συνεχούς είσοδου εξωσχολικών και περιθωριακών ατόμων με παραβατικές συμπεριφορές ακόμα και στις ώρες λειτουργίας των σχολείων.

Αναφέρουν πιο αναλυτικά στην επιστολή τους:

“Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι.

Εμείς οι γονείς του 3ου Γυμνασίου Χανίων παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο που στεγάζονται και λειτουργούν το 3ο και 4ο Γυμνάσιο.

Στα χρόνια προβλήματα της κτιριακής υποδομής, του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και των συνεπειών της πανδημίας, προστέθηκε τον τελευταίο καιρό η συνεχής είσοδος εξωσχολικών και περιθωριακών ατόμων ακόμα και στις ώρες λειτουργίας των σχολείων.

Καταστροφές, βανδαλισμοί, χρήση απαγορευμένων ουσιών, προπηλακισμοί και επιθέσεις κατά γονέων και εκπαιδευτικών είναι το περιβάλλον που διαμορφώνεται και τείνει να παγιωθεί.

Η αγωνία για τα παιδιά μας γίνεται παράκληση, γίνεται απαίτηση προς εσάς όλους τους θεσμικά αρμοδίους, να προχωρήσετε στα κατάλληλα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείου.

Εμείς σαν τέτοια μέτρα βλέπουμε τα ακόλουθα:

• Συζήτηση του θέματος σε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
• Περιπολία από την αστυνομία των γύρω δρόμων του σχολείου σε ώρες μη λειτουργίας του.
• Πρόσληψη σχολικού φύλακα.
• Τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού στον αύλειο χώρο.
• Τοποθέτηση κλειδαριών ασφαλείας και συναγερμού στις εισόδους με άμεση σύνδεση με την Αστυνομία.
• Γενική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του προσωπικού όλων των βαθμίδων του γειτνιάζοντος Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης.

Κυρίες και κύριοι. Δεν έχουμε αυταπάτες. Τέτοια και άλλα προβλήματα έχουν βαθύ κοινωνικό αίτιο και δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη, ειδικά με διοικητικά και κατασταλτικά μέτρα, τα οποία εξάλλου δεν τα επιθυμούμε.

Χρειάζονται κατά την γνώμη μας, οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, που θα ξεκινάνε από την οικογένεια, το κύτταρο της σχολικής κοινότητας, αυτής της ίδιας της κοινωνίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, αρωγοί της δικής σας προσπάθειας, συνεργαζόμενοι με τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές, όχι μόνο του δικού μας σχολείου αλλά και των γειτονικών θα προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις με πρόταση για συντονισμένες και αν χρειαστεί δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εν αναμονή των απαντήσεων σας. Με τιμή.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Χανίων.”

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...