23.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, με τον Άντονι Μπλίνκεν σήμερα στο Κίεβο

Ημερομηνία:

Το Κίεβο προετοιμάζεται για την πρώτη επίσκεψη δύο κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ σε καιρό πολέμου, καθώς η Ρωσία συνέχισε τους βομβαρδισμούς της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου πλήγματος στην πόλη-λιμάνι της Οδησσού, και έτσι εξανεμίστηκαν όλες οι ελπίδες για εκεχειρία για το ορθόδοξο Πάσχα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, στο Κίεβο την Κυριακή (24/04). Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένα όπλα»

Πάντως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Guardian», μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή της συνάντησης, αλλά δήλωσε ότι αναμένει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά, ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε: «Όχι απλώς δώρα ή κάποιου είδους κέικ, περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένα όπλα». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μόλις έχουμε περισσότερα όπλα, μόλις έχουμε αρκετά από αυτά, πιστέψτε με, θα ανακαταλάβουμε το έδαφος, το οποίο είναι προσωρινά κατεχόμενο».

Αυτό, πάντως, θα είναι το πρώτο ταξίδι Αμερικανών αξιωματούχων σε ανώτερο επιπέδου στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται, η επίσκεψη των Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν θα γίνει σε μια συμβολική στιγμή, δηλαδή κατά την ημέρα που ο πόλεμος εισέρχεται στον τρίτο μήνα του, και με τις σφοδρές μάχες να συνεχίζονται στα ανατολικά της χώρας με επίκεντρο τη Μαριούπολη.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα...

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά...

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η...