Μήπως είναι καιρός οι ταμπέλες με τις οδούς να ξαναλάβουν τα αυθεντικά τους ονόματα;

Κανένα σχόλιο

Όταν ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία όλοι την επικροτήσαμε, όμως σήμερα, δύο μήνες μετά, δημιουργούνται προβλήματα.

Μια ομάδα νεαρών κοριτσιών και αγοριών στις αρχές του Μάρτη προχώρησαν σε μια πολύ όμορφη δράση. Άλλαξαν τα ονόματα οδών τοποθετώντας στη θέση τους αυτοκόλλητες ταμπέλες με τα ονόματα δολοφονημένων γυναικών.

Οι δρόμοι έτσι πήραν ονόματα όπως:

"Sponsored links"

  • ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • ΣΟΥΖΑΝ ΙΤΟΝ, ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΧΑΝΙΩΝ, ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
  • ΕΠΙΖΗΣΑΣΩΝ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ
  • ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ, ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
  • ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ – “ΗΛΕΚΤΡΑΣ”, 17ΧΡΟΝΗ ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΧΗΤΡΙΑ

Όμως ο καιρός πέρασε. Δύο ολόκληροι μήνες. Και ενώ η δράση συζητήθηκε ουδείς βρέθηκε για να βγάλει τα αυτοκόλλητα από τις οδούς. Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι και πληθαίνουν οι επισκέπτες, αναζητούν τις οδούς όμως δεν τις βρίσκουν και διαμαρτύρονται, αφού στη θέση τους βρίσκονται άγνωστα για αυτούς ονόματα.

Εδώ, η οδός Περίπου έχει μετονομαστεί σε οδός Σούζαν Ίτον.

Μήπως είναι καιρός ο Δήμος Χανίων να καθαρίσει από τα αυτοκόλλητα τις οδούς ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση;

Το μήνυμα άλλωστε έχει περάσει.

Και ίσως μετά από αυτή την ενέργεια, θα μπορούσε να γίνει και μια συζήτηση για την πιθανή ονοματοδοσία κάποιας οδούς με το όνομα γυναίκας από την Κρήτη που έχει δολοφονηθεί.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live