Συμμετέχει στην κινητοποίηση της Κυριακής στις βάσεις της Σουδας ο ΣΕΠΕ Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής στις βάσεις της Σούδας. Υπενθυμίζουμε ότι οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν με αυτοκινητοπομπή στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου, που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας.

"Sponsored links"

Για τα Χανιά, που βρίσκονται δίπλα στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται κανείς. Ο Κρητικός λαός νιώθει ανησυχία βλέποντας Ρώσους αξιωματούχους να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και φιλοξενούν βάσεις, αποτελούν εν δυνάμει στόχο. Την ίδια στιγμή ρωσικά πλοία περιπολούν στην περιοχή, ενώ η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές της αμερικανικής βάσης της Σούδας!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη ο λαός μας, να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και σε όλους τους λαούς που πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτής της θανατηφόρας αντιπαράθεσης.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης με την συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων και φορέων του νησιού οργανώνουν στις 22 Μαΐου παγκρήτια κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Σε αυτή την κινητοποίηση συμμετέχει και ο δικός μας σύλλογος ύστερα από απόφαση της γενικής του συνέλευσης.

Όλοι μαζί απαιτούμε:

 Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

 Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!

 Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις!

 Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!

"Sponsored links"

Το Προεδρείο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live