Ο 4oς Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2011 στο Παλιό Τελωνείο, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και η έναρξή του είναι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10.00.
| Παλιό Τελωνείο 12 & 13 Νοεμβρίου | ||||
| ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ | ||||
| ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΩΡΑ 10.00 π.μ. | ||||
| 1η ΗΜΕΡΑ | ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11/2011 | Ώρα διεξαγωγής | ||
| ΚΛΑΣΗ Α’ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | 10.00 – 12.00 | ||
| Κατηγορία Α-1 | Δημιουργικές συνθέσεις αρτοσκευασμάτων | |||
| Κατηγορία Α-2 | Καλλιτεχνική δημιουργία με βάση τη νεκρή ζύμη (μη φαγώσιμο) | |||
| ΚΛΑΣΗ Β’ | ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |||
| Κατηγορία Β-1 | Ζεστό πιάτο φρέσκου ζυμαρικού (παραδοσιακό) | 10.00 – 11.30 | ||
| Κατηγορία Β-2 | Ζεστό πιάτο λαχανικών με χρήση ελαιολάδου | 12.00-13.30 | ||
| Κατηγορία Β-3 | Ζεστό πιάτο με βάση το κρέας (κατσίκι-χοιρινό-κοτόπουλο-κουνέλι) | 14.00-15.30 | ||
| Κατηγορία Β-4 | Ζεστό πιάτο χοχλιοί | 16.00-17.30 | ||
| Κατηγορία Β-5 | Ζεστό πιάτο παραδοσιακές πίτες | 18.00-20.00 | ||
| ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||||
| 12:30 – 13:10 | Παρουσίαση “Μύλοι Κρήτης” | |||
| 14:00-14.30 | Ομιλία για την κρητική διατροφή, ομοιότητες & διαφορές με τη μεσογειακή | |||
| 15:30 – 17:00 | Ζωντανή παρουσίαση γαμοκούλουρου | |||
| 17:30 – 19:00 | Ζωντανή παρουσίαση παραδοσιακής μαραθόπιτας & σφακιανόπιτας | |||
| ΤΕΛΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 20.30 | ||||
| 2η ΗΜΕΡΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11/2011 | Ώρα διεξαγωγής | ||
| ΚΛΑΣΗ Γ’ | ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ-ΚΑΠΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ | |||
| Κατηγορία Γ-1 | Ζεστό πιάτο με χρήση άγριων χόρτων | 10.00-11.00 | ||
| Κατηγορία Γ-2 | Ζεστό πιάτο παραδοσιακά σφουγγάτα | 11.30-12.30 | ||
| Κατηγορία Γ-3 | Ζεστό πιάτο παραδοσιακές πίτες | 13.00-14.30 | ||
| ΚΛΑΣΗ Δ’ | ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ | |||
| Κατηγορία Δ-1 | Δημιουργία ελεύθερου πιάτου | 15.00-16.00 | ||
| Κατηγορία Δ-2 | Δημιουργία παραδοσιακού επιδορπίου | 16.30-17.30 | ||
| ΚΛΑΣΗ Ε’ | ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ CHEF’S ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ | |||
| Κατηγορία Ε-1 | Δημιουργία κύριου πιάτου με άγνωστα υλικά | 18.00-19.00 | ||
| ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||||
| 11:30 – 13:00 | Ζωντανή παρουσίαση μπουγάτσας | |||
| 13:30 – 15:00 | Μαγειρεύοντας με τα παιδιά (Μύλοι Κρήτης) | |||
| 15:30 – 17:00 | Ζωντανή παρουσίαση ξεροτήγανων | |||
| 17:00 – 18:00 | Συγκροτήματα (Χοροί και τραγούδια) | |||
| ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ | ||||
| 19:30 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ | ||||
| ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | ||||



